• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Uutta virtaa sähköautoiluun

  • 2016-12-19
Sähköautojen latauksessa otetaan tänään merkittävä askel kohti parempaa palvelua koko Suomen kattavan Virtapiste-latauspalvelun avautuessa.

Teksti: Perttu Lahtinen

Uuden latauspalvelun perusta on Virtapiste-mobiilisovellus, jonka avulla sähköautoilija näkee latauspisteiden varaustilanteen reaaliajassa. Mobiilisovelluksen kautta autoilija voi varata itselleen latauspisteen sekä käynnistää ja lopettaa latauksen. Lisäksi sovelluksesta saa karttapalvelun myötä navigaatio-ohjeet haluamalleen latauspisteelle. Lataa sovellus täältä

Uutta virtaa sähköautoiluun

Latauksen voi jatkossa käynnistää sovelluksen lisäksi tekstiviestillä tai RFID-tunnisteella (latauskortti tai avaimenperä). Palveluun kuuluu myös 24/7 päivystävä palvelunumero 0800 02200, josta saa apua ongelmatilanteissa.

Helenin kaikki julkiset latauspisteet ovat jatkossa osa Virtapiste-palvelua, joten latauspisteiden käyttökokemus paranee mukavasti myös Helsingissä. Yhteiskäyttöisessä Virtapiste-verkostossa on tällä hetkellä 60 latauspistettä eri puolilla Suomea. Virtapisteen toteuttaja Liikennevirta tarjoaa teknologian ja huolehtii yhteiskäyttöön liittyvistä palveluista. Latauspisteiden omistajat puolestaan päättävät latauspalvelunsa maksullisuudesta ja hinnoittelusta. Helsingissä lataaminen muuttuu maksulliseksi kevään aikana.

Olen itse ollut mukana kehittämässä palvelua yhdessä Liikennevirran, yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Myöntää voin, että matkalla on ollut monia kommelluksia ja paljon säätöäkin. Startup-henkisesti yhdessä oppimalla olemme päässeet siihen, missä ollaan nyt. Olemme tästä aidosti ylpeitä. Toivottavasti tämä näkyy entistä parempana palveluna sähköautoilijoille. Se on suunta, johon pyrimme jatkossakin.

Kehitetään yhdessä Stadin latausverkostoa ja sen palvelua!

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Latauksella on hintansa

Miksi sähköautojen latauspalvelu maksaa niin paljon Helsingissä? Tähän kysymykseen olemme saaneet vastata useaan kertaan tämän kevään aikana.

  • 19.12.2016

Uudet sähköisen liikenteen latauspaketit tarjolla

Onko sähkön myynti menossa kohti kiinteää kuukausihinnoittelua? Nyt on, ainakin sähköisen liikenteen osalta.

Sähköautoilun suosio kasvaa vauhdilla

Sähköautoilu on nouseva trendi, jonka yleistymiseen liittyy vielä haasteita. Neljä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun maisteriopiskelijaa laitettiin vaativan paikan eteen kehittämään Helenille suosituksia sähköautojen kotilataamiseen liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi. Tartuimme haasteeseen – lue, mitä projektissa selvisi!