• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Suvilahden sähkövarasto tositoimissa

Pohjoismaiden suurin sähkövarasto läpäisi hyväksyntätestit, ja se otettiin virallisesti käyttöön.
Suvilahden sähkövarasto tositoimissa

Suvilahden sähkövarasto sijaitsee Suvilahden aurinkovoimalan vieressä.

Kerroimme blogissa 16.5., kun sähkövarasto matkasi Italiasta Euroopan halki Helsinkiin, ja se asennettiin paikoilleen Suvilahden aurinkovoimalan viereen.

Suvilahden sähkövaraston kesään on kuulunut lukuisia testejä ja toiminnallisuuksien hiomista täyteen valmiuteen. Yhteisvoimin italialaisten ammattilaisten kanssa ahersimme sähkövaraston parissa käyttöönoton aikana. Yhteistyö sujui hyvin, ja toivottuun lopputulokseen pääseminen rikastutti matkan varrella myös hieman allekirjoittaneen italiankielistä sanavarastoa.

Paikan päällä Suvilahdessa asennettu ja säädetty akku on yksilöllisesti räätälöity Helenin tarpeisiin. Työn tuloksena saavutettiin merkittävin virstanpylväs tähän asti.  Sähkövaraston hyväksyntätestit osoittivat akun kykenevän luvattuihin toimintoihin moitteettomasti, ja se läpäisi testit.

Lukuisista testeistä tuotantoon

Hyväksyntätestien läpäisyn johdosta 1.8.2016 Pohjoismaiden suurin, teholtaan 1,2 megawatin ja kapasiteetiltaan 600 kilowattitunnin sähkövarasto otettiin virallisesti käyttöön, jolloin tutkimushankkeemme yhteistyössä Fingrid Oyj:n ja Helen Sähköverkko Oy:n kanssa starttasi.

Nyt on meidän vuoromme haastaa sähkövarasto ja koettaa sen rajoja kannattavan markkinaehtoisen käytön löytämiseksi. Kuluneiden kahden viikon aikana akku on suoriutunut loistavasti sähköverkon tukena, ja voimme luottavaisin mielin jatkaa mielenkiintoista ja antoisaa tutkimusta.

Suvilahden sähkövaraston kuulumisia voi jatkossakin lukea Uutta Voimaa -blogista.

Suvilahden sähkövarasto tositoimissa
Kristiina Siilin

Kristiina Siilin

Kristiina vastaa Helenillä sähkövarastojen ja jouston liiketoiminnasta ja sen kehityksestä. Uuden oppiminen ja jatkuva kehittyminen ohjaavat Kristiinan työtä - niiden avulla hän uskoo voivansa vaikuttaa ja kääntää energiamurroksen haasteet liiketoiminnan kasvun mahdollisuuksiksi.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 16.1.2017

Pohjoismaiden suurin sähkövarasto taipuu moneen

Onko sähkövarasto teho- vai energiavarasto? Entä onko sähkövarasto muutakin kuin pelkkä akku? Suvilahden sähkövarastossa ainutlaatuista on se, että sen monia eri käyttötapoja testataan nyt yhtä aikaa aidossa ympäristössä.

  • 19.12.2016

Sähköä varastoon – kohta myös kotoisasti Suvilahdessa!

Helsingissä valmistaudutaan Pohjoismaiden suurimman sähkövaraston käyttöönottoon. Italiassa aurinko- ja tuulisähkön varastointi akkuihin on jo todellisuutta.
  • 19.12.2016

Nyt se on täällä! Sähkövarasto saapui Suvilahteen

Pohjoismaiden suurin sähkövarasto saapui Suvilahteen Italiasta Euroopan halki.