Uusiutuvaa energiaa yhdessä kumppaneiden kanssa

Helen on käynnistänyt pilotointiprojektin, jonka myötä rakennamme uutta uusiutuvan energian tuotantokapasiteettia yhteistyössä kumppaneiden kanssa. Kumppaneille myönnetään tukea Ympäristöpenni-varoista.
Uusiutuvaa energiaa yhdessä kumppaneiden kanssa

Oletetaan, että helsinkiläinen peruskoulu haluaa osaltaan toteuttaa kaupungin hiilineutraalia tavoitetta ja asentaa katolleen aurinkopaneelijärjestelmän. Suunnitelmat ovat valmiina, mutta rahoitus puuttuu. Apuun voisi tulla Helenin Ympäristöpenni, jonka avulla poistetaan kertainvestoinnin tarve ja tilalle muotoillaan järkevän pituinen osamaksujärjestely. Uusiutuvan energian tuotanto kasvaa, minkä lisäksi koulu pystyy hyödyntämään aurinkopaneeleiden tuotantotietoja opetuksessaan.

Mikä on Ympäristöpenni?

Jo yli 15 vuoden ajan olemme tarjonneet Ympäristöpenni-lisäpalvelua. Ympäristöpennin kuukausimaksu on 1,71 euroa, jota vastaan asiakkaamme saavat vuodessa 1 000 kWh uusiutuvilla energianlähteillä tuotettua sähköä. Lisäksi talletamme saman summan erityiselle Ympäristöpenni-tilille, jonne kertyneet varat käytämme uusiutuvan energian lisärakentamiseen. Varojen käytöstä päättää Helenin ulkopuolisista energia-alan asiantuntijoista koostuva raati.

Nykyisellä asiakasmäärällä Ympäristöpenni-tilille kertyy noin 200 000 euroa vuodessa. Tuo rahamäärä riittäisi huipputeholtaan 100 kW:n aurinkovoimalan rakentamiseen. Voimalan vuosituotanto olisi 85 000 kWh, joka vastaa hieman yli 40 kerrostalokaksion vuotuista sähkönkulutusta. Helsingissä on 126 000 kaksiota.

Yksin Ympäristöpenni-varoilla ei siis tehdä kovin suurta vaikutusta isossa mittakaavassa. Olisiko tehokkaampaa, jos varoja käytettäisiinkin uusiutuvan energiantuotannon hankkeiden mahdollistajana yhdessä energian loppukäyttäjien kanssa?

Yhteistyössä kumppaneiden kanssa

Käynnistämme uusiutuvan energian paikallistuotantoa tukevan Ympäristöpenni-hankkeen yhteistyössä nyt haettavien hankekumppaneiden kanssa. Ajatuksena on, että tuemme valittujen kumppaneiden uusiutuvan energian investointeja, jotka voisivat jäädä toteutumatta ilman Ympäristöpenni-tukea. Yhdessä olemme enemmän: sen sijaan, että käyttäisimme vuotuiset Ympäristöpenni-varat 100 kW:n tuotantokapasiteetin rakentamiseen yksin, pystymme mahdollistamaan samalla rahamäärällä 300 kW:n rakentamisen yhdessä.

Uusiutuvaa energiaa yhdessä kumppaneiden kanssa

Etsimme siis julkisia tai yleishyödyllisellä tavalla toimivia yksityisiä toimijoita, jotka haluavat käyttää uusiutuvaa energiaa omassa toiminnassaan ja omissa toimitiloissaan Helsingin alueella.

Uusien pientuotantokohteiden mahdollistajana käytetään Ympäristöpenni-varoja. Tuen määrä on enintään 30 prosenttia kokonaisinvestoinnista. Hankekumppanit maksavat laitteistohankinnan usean vuoden aikana ja saavat laitteiston tuottaman sähkön omaan käyttöönsä.

Tavoitteenamme on toteuttaa tuotelupaus ympäristöystävällisen tuotannon lisärakentamisesta mahdollisimman tehokkaasti, jotta vaikutus on mahdollisimman suuri. Mikä olisi sinun mielestäsi luonteva ja merkittävä kohde Ympäristöpenni-varoille?

Niko Willman

Niko Willman

Niko Willman vetää uusiutuvan energian paikallistuotantoprojektia, jonka tavoitteena on lisätä uusiutuvan energian tuotantoa Helsingissä ja sitä kautta toteuttaa Helenin tavoitetta ilmastoneutraalisuudesta. Nikon tausta on markkinoinnissa ja asiakassuhteiden kehittämisessä, joten hänen toimintansa punaisena lankana on asiakkaan saama arvo.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 19.12.2016

Suomen suurin aurinkovoimala käynnistyi – Paneeleita silmän kantamattomiin

Kivikon aurinkovoimala on alkanut tuottaa sähköä. Jesss! Paneelikentän reunalta katsottuna näyttää, että viimeiset paneelit häviävät horisontin taa. Näky on mykistävä.
  • 19.12.2016

Joko sinulla on nimikkopaneeli?

Kivikkoon rakennettavan aurinkovoimalan nimikkopaneelien myynti on alkanut, ja lähes kolmasosa paneeleista on jo myyty. Aurinkosähkön tuottajaksi pääsee helposti muutamalla klikkauksella.
  • 19.12.2016

Tule moikkaamaan meitä Lähienergiatorille!

Olemme Lähienergiatori-tapahtumassa Kampin Narinkkatorilla tänään perjantaina kello 19 saakka.