• Asiakaspalvelumme on poikkeuksellisen ruuhkautunut eikä asiakaspalveluun pääse hetkittäin puhelimella läpi, jos kaikki jonopaikat ovat varattuja. Lue lisää

Pöhinää pellettilämpölaitoksen työmaalla

Helenin ensimmäisen pellettilämpölaitoksen rakennustyömaalla Salmisaaressa tapahtuu. Lämpölaitosrakennusta pystytetään parhaillaan, ja Suomen suurin pellettikattila nostetaan paikoilleen ennen pääsiäistä.

Pellettilämpölaitosrakennuksen runko nousee Salmisaaressa nopeaan tahtiin.

Edellisessä blogitekstissä kerroimme pellettilämpölaitoksen perustustöiden alkamisesta. Maahan valettiin betoniset perustukset, joiden päälle alettiin helmikuussa rakentaa varsinaista lämpölaitosrakennusta.

Laitostoimittaja Valmet aloitti oman osuutensa Salmisaaren rakennustyömaalla helmikuun puolivälissä. Pihaan tuotiin kaksi isoa nosturiajoneuvoa, joilla nostetaan paikoilleen rakennuksen perusosia eli betonielementtejä ja teräsrakenteita. Vaativia nostoja tehdään lähes tauotta.

Lämpölaitosrakennuksen rungon asennustyöt jatkuvat vielä kuukauden ajan, jonka jälkeen seuraava suurempi tapahtuma on Suomen suurimman pellettikattilan saapuminen Salmisaareen ja sen paikoilleen nostaminen. Näillä näkymin kattila on tukevasti paikoillaan ennen pääsiäistä.

Uusiutuvaa kaukolämpöä helsinkiläisille

Salmisaaren pellettilämpölaitos valmistuu vuoden 2018 alussa. Valmistuttuaan se tuottaa uusiutuvaa kaukolämpöä noin 25 000 kerrostalokaksion tarpeisiin. Puupelletillä korvataan fossiilisten polttoaineiden käyttöä Helenin kaukolämmön tuotannossa.

Pellettilämpölaitoksen valmistumisen myötä pelletin käyttö polttoaineena Helenin energiantuotannossa kasvaa merkittävästi. Pellettiä on poltettu kivihiilen seassa pienellä osuudella Salmisaaressa vuodesta 2014 ja Hanasaaressa vuodesta 2015 lähtien. Kun uusi lämpölaitos käy täydellä teholla, Helenin käyttämän pelletin määrä yli kolminkertaistuu tämän hetken tilanteeseen nähden.

Lämmitä kotisi kaukolämmöllä

Kaukolämpö on vakaa, vaivaton ja luotettava lämmitysratkaisu, joka sopii kaikentyyppisille kiinteistöille. Ota yhteyttä asiantuntijoihimme.

Aleksi Nurmi

Aleksi Nurmi

Aleksi Nurmi työskentelee Helenin investointiprojektien parissa. Hän on kiinnostunut uuden tekniikan soveltamisesta energiantuotantoon, ja innostuu ryhmässä ratkaistavista haasteista. Toimiva ryhmä onkin ehdoton edellytys projektin onnistumiselle. Silloin lopputuloksena on tehokkaasti tuotettua, käyttövarmaa ja ympäristöystävällistä energiaa helsinkiläisille.

Kirjoittajat

Uutta voimaa -blogia kirjoitetaan eri puolella Heleniä, siellä missä energiaa tuotetaan, suunnitellaan ja kehitetään. Tutustu kirjoittajiin

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

  • 30.3.2017

Suomen suurin pellettikattila saapui

Tästä se lähtee! Nimittäin Suomen suurimman pellettikattilan pystytys. Kattilan ensimmäinen osa nostettiin illalla 28.3. rakenteilla olevalle lämpölaitokselle Helsingin Salmisaaressa. Pellettikattilan reilut kaksi kuukautta kestänyt matka Puolasta Sefakon tehtaalta Sędziszówn kaupungista Salmisaareen on ohi.

Suomen suurin pellettikattila rakennetaan Salmisaareen

Helen rakentaa ensimmäisen pellettilämpölaitoksensa Helsingin Salmisaareen. Laitokseen tulee Suomen suurin pellettikattila.

Pellettikattila tositoimissa

Suomen suurimmassa pellettikattilassa Helsingin Salmisaaressa on sytytetty ensitulet. Puupelletillä korvataan fossiilisten polttoaineiden käyttöä Helenin kaukolämmön tuotannossa.