Blogi / 19.12.2016

Salmisaaren pellettilämpölaitoksen perustustyöt vauhtiin

Helenin ensimmäisen pellettilämpölaitoksen rakennusprojektissa saavutettiin joulukuussa merkittävä virstanpylväs, kun kattilalaitoksen perustustyöt pääsivät alkamaan.

Teksti: Aleksi Nurmi

Joulu- ja tammikuussa maahan valetaan betoniset perustukset, joiden päälle aletaan helmikuussa rakentaa varsinaista lämpölaitosrakennusta teräsrakenteineen ja betonielementteineen. Ennen perustustöiden aloitusta paljas kalliopinta kaivettiin esiin, mitattiin ja tasoitettiin.

Laitossuunnittelua eri osa-alueilla on tehty tarmokkaasti pitkin syksyä hyvässä yhteistyössä laitostoimittaja Valmetin ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Suunnittelu jatkuu yhä, edeten koko ajan tarkemmalle tasolle.

Suomen suurin pellettikattila

Kevättalvella alkaa laitoksen kuumavesikattilan ja pian sen jälkeen myös muiden laitteiden ja putkistojen asennus. Mekaaniset asennustyöt, kuten myös sähkö- ja automaatioasennukset, jatkuvat kesän yli. Ensi syksynä alkaa laitoksen käyttöönottovaihe, jossa testataan ensin kunkin laitteen ja sitten osajärjestelmän toimiminen yhdessä laitoksen automaatiojärjestelmän kanssa.

Lokakuussa urakka on jo niin pitkällä, että pääsemme ihailemaan pellettiliekkiä kattilan tulipesässä. Jos kaikki menee nappiin, pääsemme jo kelien kylmetessä tuottamaan verkkoon uusiutuvaa kaukolämpöä laitoksen testaamisen yhteydessä. Laitoksen virallinen valmistumisaika on vuoden 2018 alussa.

Seuraamme Suomen suurimman pellettikattilan, ja samalla Helenin ensimmäisen pellettilämpölaitoksen rakennustöiden etenemistä Helenin blogissa jatkossakin.

Salmisaaren pellettilämpölaitoksen perustustyöt vauhtiin

Pellettilämpölaitoksen perustustöitä valmistelevia maanrakennustöitä Salmisaaressa.

Lue lisää aiheesta

Lämpö Hiilineutraalisuus