Kokemuksia / 4.10.2021

Uuden ajan vastuulliset toimistotilat tukevat yhteisöllisyyttä

Uuden ajan toimistotyössä tilojen toimivuus, energiatehokkuus ja vastuullisuus ovat ykkösjuttuja. Helenin tuulisähkö on osa kiinteistösijoitusyhtiö Spondan vastuullisia valintoja.

Teksti: Marjukka Puolakka Kuvat: Jirina Alanko

Kun koronapandemian jälkeen palataan kotikonttoreilta toimistolle, on aika arvioida uudelleen työntekemisen tapoja ja työympäristöjen toimivuutta. Monessa yrityksessä mietitään parhaillaan sitä, kuinka henkilöstöä kannustetaan tulemaan takaisin toimistolle ja kuinka työn uusi hybridimalli parhaiten toteutetaan.

”Toimistotiloilta odotetaan nyt enemmän. Tarvitaan lisää väljyyttä, inspiroivia tiloja, jotka tukevat työhyvinvointia ja yhteisöllisyyttä. Tiloja, joihin henkilökunta haluaa tulla ja jotka toimivat yrityksen rekrytointivalttina”, sanoo kiinteistösijoitusyhtiö Spondan Head of ESG Pirkko Airaksinen.

Myös tilojen vastuullisuuteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Tiloilta odotetaan energiatehokkuutta, ja käytettävän energian tulisi olla vähäpäästöistä, mieluiten uusiutuvaa. Toimitilojen käyttäjiä kiinnostaa myös rakennusten aiheuttama ilmastokuorma.

”Kiinteistöalan merkittävänä toimijana meillä on mahdollisuus ja velvollisuus olla mukana ilmastonmuutoksen torjumisessa, sillä rakennuksissa käytetään Suomessa 35 prosenttia kaikesta energiasta, ja ne aiheuttavat 30 prosenttia päästöistä”, Airaksinen sanoo.

”Tavoitteenamme on vähentää kiinteistöjen energiankulutusta 20 prosenttia, ja käytön aikaisessa energiankulutuksessa tavoittelemme hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.”

Jo yli vuosikymmenen jatkuneella ympäristötyöllään Sponda on onnistunut vähentämään merkittävästi ilmastopäästöjään. Tähän on päästy energiatehokkuustoimenpiteillä sekä uusiutuvan energian hankkeilla ja hankinnoilla.

Jatkossa Spondan kaikki kiinteistöjen sähkö tuotetaan päästöttömällä tuulivoimalla. Vuodesta 2022 alkaen 50 prosenttia Spondan tuulivoimasähköstä tulee Pohjanmaalle rakennettavasta Helenin uudesta Lakiakankaan tuulipuistosta.

”Tuulivoima on uusiutuvaa ja päästötöntä energiaa, joka edistää kotimaista omavaraisuutta. On hienoa, että voimme yhdessä Helenin kanssa edistää vastuullisuustavoitteidemme toteutumista.

Lue lisää aiheesta

Yritykset