Kokemuksia / 10.6.2022

Aurinkoenergian avulla jopa tuhat purkkia jäätelöä päivässä

3 Kaveria haluaa olla suunnannäyttäjä elintarvikealalla siinä, että pienikin yritys voi vaikuttaa paljon omilla teoillaan. Lähellä tuotettujen luonnollisten raaka-aineiden lisäksi vastuullisuus näkyy muun muassa energian käytössä. Jäätelötehtaan katolla on oma aurinkovoimala ja valmistukseen käytetään vain uusiutuvaa energiaa. Lämmitysmuotona on ekologinen kiertolämpö.  

Toimitusjohtaja Heikki Huotari on yksi niistä kolmesta kaveruksesta, jotka aikoinaan päättivät perustaa oman jäätelötehtaan saatuaan tarpeekseen jäätelöistä, joissa oli tingitty mausta ja laadukkaista raaka-aineista. 

– Me olemme 3 Kaveria, jäätelöyritys Itä-Helsingistä. Suhtaudumme jäätelön tekemiseen intohimoisesti, Huotari hymyilee. 

Pienikin yritys voi vaikuttaa paljon hiilineutraaliin tulevaisuuteen

3 Kaveria aloitti uusiutuvaan energiaan liittyvän projektin jo tehtaan suunnitteluvaiheessa, ja siinä yhteydessä kaverukset etsivät sopivaa kumppanuutta kokonaisratkaisun toteutukseen.

– Mietimme suunnitteluvaiheessa lämmitysratkaisua ja Helen tuli esittelemään vaihtoehtoja, joita he voisivat meille yrityksenä tarjota. Valitsimme sieltä sitten nämä parhaimmat vaihtoehdot. Yksi niistä on kiertolämpö, toinen Luonnonsuojeluliiton sertifioima ekosähkö ja kolmas tämä aurinkovoimala, Huotari summaa. 

Kesäisin, tuotannon ollessa kiireisimmillään, valmistetaan aurinkovoimalan tuottamalla energialla keskimäärin 500 litraa eli yhteensä tuhat purkkia jäätelöä per päivä. 

– Käyttämästämme sähköstä 100 % on uusiutuvaa. Ajatusmallimme on se, että pyrimme pitämään jäätelöt mahdollisimman yksinkertaisina ja jättämään pois kaiken ylimääräisen. Samalla tavalla ajattelemme myös käyttämästämme sähköstä. Pyrimme minimoimaan hiilijalanjälkeämme, Huotari kertoo. 

Helen-3-kaveria-asiakastarina-08.jpg


Huotarin mukaan omaan aurinkovoimalaan investoiminen on ollut erittäin hyvä päätös. Kun tarkastellaan tämänhetkisiä energian hintoja ja yleistä tilannetta Euroopassa, ei ajoitus aurinkovoimalan hankkimisen suhteen olisi voinut olla parempi. Omavaraisuusaste energian suhteen on kasvanut huomattavasti. 

– Saimme Business Finlandilta tukea aurinkovoimalan hankkimiseen. Se tietysti helpotti meidän investointiamme ja saimme takaisinmaksuaikaa huomattavasti lyhyemmäksi, Huotari toteaa. 

–Olemme saaneet Heleniltä kokonaispaketin avaimet käteen -periaatteella ja pystyneet itse keskittymään siihen tärkeimpään eli jäätelön tekemiseen. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä, Huotari kiteyttää.

3 Kaveria on vastuullisten valintojen suunnannäyttäjä 

3 Kaverin jäätelöt ovat löytäneet tiensä suomalaisen jäätelökansan sydämeen. Itä-Helsingin Kivikossa omalla jäätelötehtaalla valmistettavat jäätelöt syntyvät aidoista ja luonnollisista raaka-aineista ilman keinotekoisia maku-, väri- tai lisäaineita. Tuoteselosteista ei löydy esansseja eikä mitään muutakaan ylimääräistä. 

– Meidän mottonamme on tehdä niin hyvää jäätelöä, että taju lähtee. 

Helen-3-kaveria-asiakastarina-01.jpg

Lue lisää aiheesta

Yritykset