Kokemuksia / 19.10.2022

Olympiastadion etenee määrätietoisesti kohti hiilineutraaliutta

Helsingin Olympiastadion on saanut uuden elämän viime vuosien aikana, kun historiallisen kohteen mittava peruskorjaus on saatu valmiiksi. Peruskorjauksen yhteydessä nykyaikaistettiin stadionin energiapalveluita. Helen on toiminut Olympiastadionin pitkäaikaisena kumppanina energia-asioissa.

Ympäristöasiat ja kestävä kehitys tärkeässä roolissa

Stadionilla puretaan parhaillaan edellisenä iltana esiintyneen Apulannan lavarakenteita pois. Yhtyeen 30-vuotista taivalta juhlistanutta konserttia oli katsomassa 37 000 ihmistä, mikä on suurin suomalaisyhtyeen vetämä yleisömäärä Olympiastadionilla tähän mennessä.

– Suomen suurimmalla tapahtuma-areenalla ei ole aivan yhdentekevää, miten täällä ympäristöasiat ja kestävä kehitys otetaan huomioon, ja sitä kautta palvelemme tietysti myös tapahtumatuotantoja ja heidän ympäristötavoitteitaan, kertoo Olympiastadionin markkinointi- ja viestintäjohtaja Marju Paju.

Olympiastadion_asiakastarina-02.jpg

Stadionin nurmikenttä lämpenee Helenin kaukolämmöllä.


Hiilineutraaliuden saavuttaminen vuoden 2024 loppuun mennessä

Olympiastadionin tavoite onkin olla hiilineutraali vuoden 2024 loppuun mennessä. Helen on stadionille tärkeä ja aktiivinen kumppani tätä tavoitetta saavutettaessa.

– Tämän talon energiankulutus on sitä luokkaa, että meidän on pakko kiinnittää siihen huomiota, sekä rakennuksen että ympäristön kannalta, kertoo kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Ilkka Rautakivi.

Olympiastadion on jo pitkään lämmennyt Helenin kaukolämmöllä, ja nykyisin siitä 20–30 % on ympäristöystävällisempää kiertolämpöä. Peruskorjauksen myötä myös kentän lämmitys on muutettu kaukolämmölle.

Innovatiivinen kaukokylmä on nykypäivää

– Lisäksi meille tuli nyt käyttöön Helenin kaukokylmä, siinä on käytetty Helenin innovatiivista palvelua, missä merivedestä otetaan jäähdytys. Se on meille erinomainen tuote, Rautakivi iloitsee.

Mitä tulee sähköön, Olympiastadion on sen osalta jo täysin hiilineutraali. Käytössä on 100 % pohjoismaista sertifioitua hiilineutraalia vesivoimaa.

– Helen on ollut meidän kumppani jo pitkään, ja nyt Olympiastadionin uudella ajalla olemme ottaneet uusia ympäristöystävällisiä palveluita käyttöön. Kehitämme myös edelleen jatkuvasti toimintoja, ja katseet ovat jo pitkällä tulevaisuudessa, Paju päättää.

Lue lisää aiheesta

Yritykset