Kokemuksia / 12.5.2023

Aurinkopaneelit mitoitettiin perusteellisesti Niemien mökille

Tamperelaisella Pekka Niemellä on perheineen mökki Maisansalossa, Tampereen pohjoispuolella, minne Niemet uudistivat olemassa olevat aurinkopaneelinsa Helenin tarjoamaan isompaan 13 aurinkopaneelin kokonaisuuteen.

Pekka Niemen mökissä oli neljä aurinkopaneelia jo mökin ostohetkellä 2000-luvun alussa. Niemet ryhtyivät pohtimaan uusien aurinkopaneelien hankkimista mökin kattoremontin yhteydessä, ja päätyivät lopulta uusimaan aurinkopaneelinsa. Kattoremontissa uusien aurinkopaneelien asennus otettiin tarkasti huomioon – vanhat paneelit purettiin ja mökin harjakaton lappeet muutettiin suuntaamaan pohjoiseen ja etelään, eli aurinkopaneeleille sopiviksi. Katolle asennettiin myös putket järjestelmän johdotuksia varten.

Luottamus Heleniin syntyi heti

Uusien aurinkopaneelien hankinta konkretisoitui viime vuonna, kun Niemi pyysi tarjouspyyntöjä eri toimijoilta netin kautta. Yksi toimija painosti sopimuksen nopeaan allekirjoittamiseen ja Niemen hälytyskellojen soitua hän päätti ottaa yhteyttä luotettavaksi koettuun Heleniin.

– Helenin edustajan kanssa tuli heti alussa luottavainen olo. Minkäänlaista painostusta ei ollut, saimme rauhassa tutustua tarjoukseen ja pohtia eri vaihtoehtoja. Hintakin oli kohdallaan, Niemi kiittelee.

Helen-Niemi-2_640x360.jpg


Aurinkopaneelien mitoitus suunniteltiin tarkkaan

Katolle suunniteltiin 14 aurinkopaneelin kokonaisuutta, mutta Helenin edustajan kanssa tehtyjen mittausten jälkeen todettiin, että katolla oleva savupiippu on haastavassa kohdassa, joten yksi paneeli jätettiin pois. Aurinkopaneelien asennus sovittiin maaliskuulle 2023. Asennuspäivän lähestyessä mökin katolla oli vielä runsaasti lunta, mikä sai Niemen huolestumaan asennuksen onnistumisesta.

– Sieltä tuli kaksi nuorta miestä sovittuna päivänä ja he totesivat heti, ettei lumi mitään haittaa. Pitkä päivä heille asennuksessa tuli, mutta illan jo hämärtyessä työ oli valmis. 13 paneelia siellä katolla nyt on, Niemi hymyilee.

Tuotannon seuraaminen onnistuu näppärästi Oma Helen -sovelluksella

Oma Helen -sovellus on antanut kattavan kokonaiskuvan aurinkopaneelien tuotannosta. Niemet seuraavat kotoa käsin sovelluksesta minkä verran sähkö aurinkopaneelit mökillä tuottavat.

– Kyllä se on nykyaikaa tällaisiin laitteisiin. Ja nyt kun ylimääräistä sähköä saa myytyä eteenpäin, voi sovelluksesta seurata tuotantoa, Niemi kertoo.

Kaiken kaikkiaan Pekka Niemi perheineen ovat olleet oikein tyytyväisiä aurinkopaneelien hankintaan Heleniltä, eivätkä he ole löytäneet prosessissa huomautettavaa.

– Olen erittäin tyytyväinen paneelien toimitusprosessiin. Helenin edustaja on käynyt paikan päällä useaan kertaan. Mitä he ovat luvanneet, se on pitänyt, loppuun asti. Yhteistyö on ollut erittäin hyvää, ei ole mitään moitittavaa, Niemi iloitsee.

Lue lisää aiheesta

Aurinkoenergia