Kokemuksia / 21.12.2023

Latauspisteet edistävät Arlan henkilöstön siirtymistä päästöttömään autoiluun

Meijeriyhtiö Arla on yksi alansa edelläkävijöistä ympäristö- ja vastuullisuusasioissa. Yhtiön tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä sen koko arvoketjussa, muun muassa maitotiloilla, tuotannossa ja logistiikassa. Vuonna 2023 Arlan Sipoon meijeritehtaan parkkipaikalle hankitut sähköautojen latauspisteet vähentävät henkilöstön autoilusta syntyviä päästöjä. Latauspisteiden asennuksesta vastasi Helen.

Arla tarjoaa ruokapöytiimme Suomessa ja muualla Euroopassa valmistettuja maitotuotteita. Arla haluaa auttaa ihmisiä syömään hyvin, ja sille on tärkeää tehdä se ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

– Ympäristöstä huolehtiminen on tietysti yksi toimintamme peruspilari tänä päivänä. Se on mukana kaikessa suunnittelussa. Esimerkiksi pakkauksissa kehitämme kierrätettävyyttä ja vähennämme muovin määrää. Toimipisteissämme käytetään päästötöntä sähköä ja myös energiankulutuksen vähentäminen ja siihen liittyvät asiat ovat tapetilla aina, kun aloitamme uusia projekteja, painottaa Arlalla projektipäällikkönä työskentelevä Ben Packalen.

Latauspisteet helpottavat sähköauton hankintaa

Sipoon meijeritehtaan latauspisteiden asennusprojekti sai alkunsa, kun Arla halusi tarjota henkilöstölleen sähköautojen latausmahdollisuuden. Latauspisteiden olemassaolo voi mahdollistaa sähköauton hankinnan sellaisillekin henkilöille, joilla ei esimerkiksi kotona ole latausmahdollisuutta.

– Toivomme, että sähkö- tai hybridiauton hankinta on nyt hieman matalamman kynnyksen takana heille, jotka sitä ovat jo pohtineet, Packalen sanoo.

Asennusprojekti toteutettiin Helenin toimesta avaimet käteen -periaatteella. Ensimmäisen kerran latauspisteitä oltiin juteltu jo muutama vuosi sitten. Kun projekti tuli ajankohtaiseksi, oli Arlalta helppo ottaa yhteyttä jo entuudestaan tuttuun Helenin myyjään.

– Helenin asiantunteva myyjä ymmärsi tarpeemme välittömästi ja puhuimme samaa kieltä saman tien. Se oli mukava tapa aloittaa projekti, Packalen hymyilee.

– Tarjous oli selkeä ja kaikki tehtiin avaimet käteen -periaatteella. Oikeastaan vain avasimme Helenin asentajille ulko-oven ja seuraavaksi laitoimme sen kiinni, kun asemat olivat hyväksytysti paikallaan. He hoitivat hommansa erinomaisesti ja ammattitaidolla. Aikatauluista pidettiin kiinni, Packalen jatkaa.

arla_960x540.png

“Yhteistyö Helenin kanssa on sujunut erinomaisesti”

Latauspisteitä asennettiin yhteensä 30. Tulevaisuudessa määrää voidaan helposti kasvattaa, sillä tämä optio otettiin huomioon jo ensimmäisten latauspisteiden asennuksen suunnittelussa. Suunnittelussa otettiin hyvin huomioon myös asiakkaiden eli lataajien kokemus. Lataukseen käytettävä sähkö on päästötöntä vesivoimalla tuotettua sähköä ja hinnoiteltu henkilöstölle huokeaksi. Lataajalle ei myöskään tule käytetyn sähkön lisäksi mitään muita kuluja.

– Latauspisteet ovat helppohoitoisia ja itse lataaminen on helppoa sekin. Minulle on tullut kiitoksia siitä, että meillä on hyvä järjestelmä. Ihmiset meillä ovat innostuneet sähköautoilusta, Packalen iloitsee.

– Yhteistyö Helenin kanssa on sujunut erinomaisesti. Kaikki, mikä on tarvittu, on saatu erinomaisesti ja nopeasti. Helenillä on laaja palvelukokonaisuus ja paljon erilaisia energiatehokkaita ratkaisuja. He tulevat varmasti olemaan yksi meidän yhteistyökumppaneistamme myös jatkossa, Packalen kiteyttää.