Kokemuksia / 7.11.2023

Salkkuasiakkuus ja PPA-sopimuksella hankitut aurinkovoimalat luovat vakautta yrityksen energia-asioihin

Durofix Oy on ottanut energiaratkaisuissaan suuren harppauksen kohti kestävämpää tulevaisuutta. Helenin kanssa solmittu salkkuasiakkuus mahdollistaa monien kiinteistöjen energiansaannin hallinnoinnin yhdessä paketissa. Samalla Durofix on vähentänyt päästöjään aurinkovoimaloiden avulla. Yrityksen isännöitsijä Teijo Suojärvi kehuu Helenin toimintamallia selkeäksi ja järkeväksi vaihtoehdoksi, joka hyödyttää niin yritystä kuin ympäristöä.

Durofix vuokraa ja hallinnoi kiinteistöjä Etelä-Suomen alueella. Vuonna 1996 perustettu suomalaisessa omistuksessa oleva kiinteistökehitys- ja sijoitusyritys huolehtii kiinteistöjen vuokrauksista, ylläpidosta, huollosta sekä isännöinnistä.

– Pääasiassa kiinteistömme on liikekiinteistöjä. Kehitämme jatkuvasti kiinteistöjemme energiatehokkuutta automaation, valaistuksen, ilmastoinnin osalta sekä pyrimme aina kiinteistöjen pitkään elinkaareen, kertoo Durofixin isännöitsijä Teijo Suojärvi.

Durofix-Suojärvi.jpg

Durofixin isännöitsijä Teijo Suojärvi

Suojärvi kuvailee itseään tosin enemmän energiakonsultiksi ja joka paikan höyläksi kuin isännöitsijäksi.

Salkkuasiakkuus mahdollistaa sopimusten samanaikaisen hallinnoinnin

Durofix on Helenin pitkäaikainen asiakas. Nyt energiakriisin myötä yhteistyö on syventynyt, kun mukaan on tullut aurinkovoimalat ja salkkujäsenyys.

– Aikaisemmin Heleniltä on hankittu sähköä käytännössä pitkillä, 2–4 vuoden kiinteillä sopimuksilla. Eri kohteisiin sopimuksia on tehty eri aikoihin ja eri jaksoille. Nyt kun siirryimme salkkuasiakkuuteen, se mahdollistaa kaikkien kiinteistöjen liittämisen yhteen salkkuun, Suojärvi kertoo.

Yksi yhteinen salkku mahdollistaa kiinteistöjen sopimusten samanaikaisen hallinnoinnin, jos halutaan hallita sähkön hintaa erilaisissa jaksoissa oman näkemyksen perusteella.

– Saamme Heleniltä tarvittaessa raportointia ja näkemystä, mitkä ovat tulevaisuuden energiamarkkinat. Se helpottaa kyllä yrityksen arkea, Suojärvi kiittelee.

Kumppanuus mahdollistaa aurinkosähkön hyödyntämisen ilman investointia

Durofixillä on tällä hetkellä kolme aurinkovoimalaa Helenin kautta hankittuna. Aurinkovoimalat on sijoitettu liikekiinteistöjen katoille, tarkoituksena tuottaa kyseisen kiinteistön kulutuksen verran sähköä.

– Aurinkovoimalat olemme hankkineet 15-vuotisella PPA-sopimuksella, mikä poistaa meiltä investointitarpeen. Helen hoitaa tarvittavat investoinnit, Suojärvi kertoo.

Ekologisuus lisää kiinteistöjen vetovoimaa

Tärkein aspekti Durofixin aurinkovoimaloille on ollut aidosti fossiilivapaan energian saaminen. Ekologisuus on monelle yritykselle vetovoimatekijä, ja jos kiinteistöllä on tarjota hiilijalanjälkeä pienentäviä elementtejä, lisää se myös kiinteistön haluttuutta.

– Meillä on monessa kiinteistössä yrityksiä toimijoina, joille on erittäin tärkeää, että kiinteistöjen päästöt ovat mahdollisimman alhaiset, Suojärvi kertoo.

– Helenin kanssa toimimista voi kyllä suositella vilpittömästi kaikille muillekin asiakkaille. Toimintamalli on heillä hyvin selkeä ja järkevä. Tiedämme etukäteen aurinkovoimaloiden tuottaman sähkön kustannukset pitkälle ajalle, Suojärvi päättää.