Tietoa nykyasiakkaalle

Palvelemme sinua kaikissa kaukolämpöön liittyvissä asioissa. Tältä sivulta löydät tietoa kaukolämmön laitteista, muutostöistä, käytön seurannasta ja sopimusasioista.

Seuraa kodin energiankäyttöä Oma Helenissä

Oma Helen kertoo kattavasti energiankäytöstäsi ja -tuotannostasi jopa tuntitasolla. Palvelu on käytettävissä ilmaiseksi.

Kirjaudu selaimella

Seuraa kodin energiankäyttöä Oma Helenissä

Tietoa kaukolämpöasiakkaalle

Kaukolämpölaitteet ja laiteuusinnat

Tutustu kaukolämpölaitteiston osiin sekä ohjeisiin siitä, miten säädät kaukolämpölaitteita sekä käytät niitä energiatehokkaasti.

Lue lisää

Oletko uusimassa laitteita? Tarjoamme maksutta laiteuusinnan asiantuntijapalvelua. Palvelun avulla varmistat, että kaukolämpölaitteidesi uusinta onnistuu laadukkaasti ja kustannustehokkaasti.

Lue lisää

Kaukolämmön muutostyöt

Haluatko tilata kaukolämpöjohtojen tai mittauskeskusten muutostyön? Ota meihin yhteyttä vähintään kolme kuukautta ennen töiden aloitusta.

Lue lisää

Kaukosiirron kytkentärasian tilaus

Kaukosiirtorasia on kaukolämmön ja kaukojäähdytyksen energiamittarin lisäosa, joka välittää mittauksen pulssitiedot reaaliajassa kiinteistöautomaatio- tai energiaseurantajärjestelmään. Voit tilata kaukosiirtorasian lomakkeella.

Lue lisää

Sopimusasiat

Sopimuksen irtisanomisesta tai kiinteistön omistussuhteen vaihdoksesta tulee tehdä kirjallinen ilmoitus. Toimitathan erityisesti tiedon kiinteistön omistussuhteen vaihdoksen ajankohdasta. Ilmoitathan myös muutoksista laskutustietoihin.

Lue lisää

Lattialämmitys

Vesikiertoinen lattialämmitys on luotettava, taloudellinen ja kestävä investointi kaukolämpötaloihin. Järjestelmä on hyvä ottaa huomioon putkiremonttia suunniteltaessa. Lattialämmitys on helppo asentaa ja se vaatii vain vähän tilaa. Lisäksi se varmistaa tasaisen lämmön sekä ehkäisee kosteusvaurioiden syntymistä kohonneissa ilmankosteustasoissa. Kysy meiltä lisätietoja lattialämmityksen hankinnasta. 

Ota yhteyttä

Jakelukeskeytykset ja työmaat

Kehitämme kaukolämmön ja -jäähdytyksen verkkoa jatkuvasti eteenpäin.

Lue lisää

Lämmön käytön raportit ja ennusteet

Asiakkaanamme saat kaukolämmön käyttöraportin ja -ennusteen Oma Heleniin tai Yritys Heleniin. Käyttöraportista näet vuosittaisen toteutuneen ja sääkorjatun lämmön käytön. Käyttöennusteesta näet arvion seuraavan vuoden lämmön käytöstä.

Lue lisää

Ajankohtaiset hinnat

Katso kaukolämmön ajankohtaiset hinnat.

Lue lisää

Pientaloasukkaiden kysymyksiä ja vastauksia kaukolämmöstä

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.
Kaukolämpölaitteiston toimintaa kannattaa seurata säännöllisesti. Laitteiston kunto on hyvä tarkastaa silmämääräisesti parin vuoden välein. Yli 15 vuoden ikäiselle laitteistolle on paikallaan tehdä kuntotarkastus vuoden välein ja 25 vuoden jälkeen suosittelemme koko laitteiston uusimista. 
 
Katso halutessasi Energiateollisuuden video kaukolämpölaitteiston toiminnasta YouTubesta

Kaukolämpöveden tulolämpötila vaihtelee 65-115 °C välillä. Kaukolämpöveden lämpötila riippuu ulkoilman lämpötilasta.

Kaukolämpövesi on vihreää. Se värjätään vihreäksi elintarvikekelpoisella väriaineella, jotta mahdollisten vuotojen ja putki- tai laiterikkojen havaitseminen olisi helpompaa. Mikäli olet kaukolämmön asiakas ja havaitset suihkusta tai hanasta tulevan vihreää vettä, kannattaa heti olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai vikapäivystykseemme.

Tarkasta kaukolämmön tulolämpötila ja ettei alueella ole kaukolämmön käyttökeskeytystä. Käyttökeskeytykset löydät täältä. Tarkasta kaukolämpölaitteiston toiminta Energiateollisuuden oppaan "Käytä kaukolämpöä oikein" sivun 16 mukaan.

Patterin kuuluu olla yläreunastaan lämpimämpi kuin alareunasta. Jos kotisi lämpöpattereissasi tilanne on toisinpäin, pattereissa on todennäköisesti ilmaa ja ne kannattaa ilmata. Ota huomioon, että lämpöpatteri voi olla kylmä talvellakin, jos kodissasi on tarpeeksi lämmintä. Tällöin patteritermostaatti on sulkenut vesivirran patterista.

Tarkasta kaukolämmön tulolämpötila ja ettei alueella ole kaukolämmön käyttökeskeytystä
 
Käyttöveden lämpötila säädetään kaukolämpöpuolella olevalla säätöventtiilillä. Käyttöveden lämpötila on 55-58 °C. Käyttöveden lämpötilaa ei saa alentaa ajastimella yön ajaksi. 

Kyllä voi. Tiloissa, jotka lämmitetään lämpöpumpulla, patterien termostaatteja voi säätää pienemmälle niin, että haluttu sisälämpötila saavutetaan.