Sähkönsiirto Helsingissä

Me Helenissä myymme sähköä kaikkialle Suomeen ja paikallinen sähköverkkoyhtiö vastaa sähkönsiirrosta. Helsingissä sähkönsiirrosta vastaa Helen Sähköverkko. Helen Sähköverkon sivuilta löydät tietoa sähkön siirtohinnoista, sähköliittymistä, sähkökatkoista ja sähköverkon työmaista.

Siirry sähköverkon sivuille

Mitä sähkönsiirto on?

Sähköverkkoyhtiösi siirtää sähkön kotiisi ja varmistaa, että sähköverkko toimii aina ja kaikissa olosuhteissa. Vaikka kilpailuttaisit sähkösopimuksesi, sähkönsiirto tulee aina paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä, joka omistaa alueen jakeluverkon. 

Maksat sähkölaskussasi myös sähkönsiirrosta. Paikallinen verkkoyhtiösi laskuttaa sähkön siirrosta omalla laskullaan ja valitsemasi sähkön myyjä lähettää oman laskunsa myydyn sähkön osalta. Poikkeuksena tästä tarjoamme helsinkiläisille Helenin sähkön myynnin asiakkaille yhdistetyn laskun Helen Sähköverkon kanssa.

Sähköverkkotoiminta on luvanvaraista monopolitoimintaa, jota Energiavirasto valvoo. Energiavirasto huolehtii sähkön siirron hinnoittelun kohtuullisuudesta ja myöntää sähköverkkoluvat Suomessa. Suurimpia jakeluverkkoyhtiöitä Suomessa ovat Caruna, Elenia ja Helen Sähköverkko. Energiaviraston Internet-sivuille on listattu kaikki Suomen sähkönjakeluverkon haltijat. Suomen kantaverkkoa valvoo ja kehittää Suomen kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj.

sahkonsiirto.jpg

Kun sähkökatko yllättää...

Helsingin sähkökatkot löydät Helen Sähköverkon sivuilta.
Kaikki Suomen sähkökatkot on koottu Energiateollisuuden sähkökatkokarttaan.