Markkinahintasähkö - Nykyaikainen valinta

Markkinahintasähkö on hyvä valinta, kun haluat sähkösopimuksesi hinnan seuraavan sähköpörssin hintakehitystä, mutta kaipaat Pörssisähkön tuntihinnoittelua vakaampaa hintaa.

Markkinahintaista sähköä kuukausihintaan

Markkinahintasähkö-sopimuksen hinta muodostuu perusmaksusta ja energiamaksusta.

Energiahinta muodostuu Nasdaq OMX Commodities -sähköpörssin kunkin kuukauden kuukausituotteiden päätöskurssien keskihinnan mukaisesti (kuten esimerkiksi 15.4. -14.5.) sekä sähkönkäyttösi perusteella, ja siihen lisätään kulloinkin voimassa oleva marginaali per kWh sekä arvonlisävero.​

Nasdaq OMX Commodities -sähköpörssissä käydään kauppaa pidemmällä aikavälillä, jossa sähkön hintaa kiinnitetään tulevaisuuden jaksoille. Lue lisää Nasdaq OMX Commodities -sähköpörssistä: http://www.nasdaqomx.com/commodities/market-prices​

Sähkösopimuksen perusmaksu on kiinteä kuukausimaksu, joka ei ole riippuvainen sähkönkulutuksen määrästä. Voit tarkistaa voimassa olevan perusmaksun sopimustiedoiltasi, jotka löydät Oma Helen -palvelustamme.

Katso sähkön hinnastot ja ehdot

Ei vaadi sähkön hinnan seurantaa tuntitasolla​​

Markkinahintasähkön hinnan muutoksia ei tarvitse seurata tuntitasolla, sillä sopimuksen hinta tarkistetaan kerran kuukaudessa. Sopimuksen hinta pysyy siis jatkuvasti kilpailukykyisenä.

Ennustettava hinta: Tulevan kuukauden uusi hinta ilmoi­tetaan Markkinahintasähkön tuotesivulla kuluvan kuukauden 15. päivänä tai sitä edeltävänä arkipäivänä. Näet myös Markkinahintasähkön toteutuneet kuukausihinnat. ​

  • Sopimus: toistaiseksi voimasssa
  • Alkuperä: Suomen tuotantojakauman mukainen
  • Hinta: päivittyy maltillisesti kuukausittain

Markkinahintasähkö

Markkinahintaista sähköä kuukausihintaan. Sopimus on voimassa toistaiseksi.
7,46 c/kWh
Perusmaksu 3,93 €/kk
Tilaa nyt

Markkinahintasähkön alkuperä

Markkinahintasähkön alkuperä perustuu Suomessa tuotetun sähkön tuotantojakaumaan, josta on vähennetty alkuperältään varmennettu uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkö. 

Sähkön hiilidioksidin ominaispäästö on 471,3 g/kWh ja käytetyn ydinpolttoaineen määrä 0,6 mg/kWh. Katso myös kaiken myydyn sähkön alkuperä ja ominaispäästöt.

Energiamuoto %
Ydinvoima 18
Fossiiliset 70
Uusiutuvat 12

Esimerkki hinnan määräytymisestä

Pörssinoteerausjakso, jolla hinta muodostuu Ajankohta, jolloin hinta ilmoitetaan Aika, jolloin hinta on voimassa
15.4. - 14.5. 15.5. kesäkuu
15.5. - 14.6. 15.6. heinäkuu
15.6. - 14.7. 15.7. elokuu

 

Hinnat

Aiempi hinta Hinta nyt Tuleva hinta
Elokuu Syyskuu Lokakuu
8,66 c/kWh 7,46 c/kWh 6,58 c/kWh

 

Markkinahintasähkön hinnan määräytyminen

  • Markkinahintasähkö-tuotteen kuukausittainen energiahinta määräytyy Nasdaq Commodities -sähköpörssin noteerauksista.
  • Hinnanmääräytymisperiaate (esimerkkinä kesäkuu): Kesäkuun hinta ilmoitetaan asiakkaille 15.5. Hinta määräytyy kesäkuun kuukausituotteiden päätöskurssien noteerauksista 15.4. -14.5. väliseltä ajalta sekä marginaalista. Systeemihintatuotteen (ENOAFUTBLMJUN) päätöskurssien keskiarvo ja alue-erotuotteen (SYHELAFUTBLMJUN) päätöskurssien keskiarvo lasketaan yhteen ja tähän lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero ja marginaali.
  • Tulevan kuukauden uusi hinta ilmoi­tetaan kuluvan kuukauden 15. päivänä tai sitä edeltävänä arkipäivänä. Tällöin päätöskurssien keskiarvojen laskentajakso muuttuu vastaavasti.
  • Marginaali on 30.4.2023 asti 2,65 c/kWh ja perusmaksu 3,49 €/kk (alv. 10 %). Alkaen 1.5.2023 marginaali on 1,95 c/kWh ja perusmaksu 3,93 €/kk (alv. 24 %).

Katso Markkinahintasähkön aikaisempia energiahintoja täältä.

Lisätietoa

Sähkölaskustasi näet toteutuneen kulutuksen ja yhteenvedon toteutuneesta hinnasta. Oma Helen-palvelussa voit seurata sähkön käyttöäsi jopa tuntitasolla ja hoidat myös helposti sopimustasi koskevan asioinnin tarvittaessa. Palvelu on ilmainen.

Helenin asiakkuus kannattaa

Luotettava energiayhtiö

Olemme asiakkaiden luotettava ja toimintavarma kumppani energiamurroksessa yli 100 vuoden kokemuksella. Tarjoamme asiakkaillemme parhaat energiaratkaisut ja digitaaliset palvelut laajasta valikoimastamme.

Ilmainen Oma Helen -palvelu

Oma Helen -palvelussa saat helposti kokonaiskuvan sähkönkäytöstäsi ja pysyt ajan tasalla energia-asioistasi. Oma Helen palvelee sinua ympäri vuorokauden juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Sähkötapaturmavakuutus koko perheelle sisältyy sopimukseen

Koska sähkötapaturma voi sattua kenelle ja milloin tahansa, kaikki Helenin sähköasiakkaat saavat maksuttoman sähkötapaturmavakuutuksen sopimuksen yhteyteen.

Hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä

Saavutamme hiilineutraalin tulevaisuuden yhdessä asiakkaidemme kanssa hyödyntämällä tekoälyä, kulutusta ohjaavaa dataa, älyverkkoa, hukkalämpöä ja uusiutuvia energialähteitä maalla, merellä ja ilmassa.