Markkinahintasähkö - Nykyaikainen valinta

Tuote ei ole tällä hetkellä myynnissä.

Markkinahintasähkö – markkinahintaista sähköä kuukausihintaan

Markkinahintasähkö-sopimuksen hinta muodostuu perusmaksusta ja energiamaksusta.

Energiahinta muodostuu Nasdaq OMX Commodities -sähköpörssin kunkin kuukauden kuukausituotteiden päätöskurssien keskihinnan mukaisesti (kuten esimerkiksi 15.4. -14.5.) sekä sähkönkäyttösi perusteella, ja siihen lisätään kulloinkin voimassa oleva marginaali per kWh sekä arvonlisävero.​

Nasdaq OMX Commodities -sähköpörssissä käydään kauppaa pidemmällä aikavälillä, jossa sähkön hintaa kiinnitetään tulevaisuuden jaksoille. Lue lisää Nasdaq OMX Commodities -sähköpörssistä: http://www.nasdaqomx.com/commodities/market-prices​

Sähkösopimuksen perusmaksu on kiinteä kuukausimaksu, joka ei ole riippuvainen sähkönkulutuksen määrästä. Voit tarkistaa voimassa olevan perusmaksun sopimustiedoiltasi, jotka löydät Oma Helen -palvelustamme.

Katso sähkön hinnastot ja ehdot

Ei vaadi sähkön hinnan seurantaa tuntitasolla​​

Markkinahintasähkö on hyvä valinta, kun haluat sähkösopimuksesi hinnan seuraavan sähköpörssin hintakehitystä, mutta kaipaat Pörssisähkön tuntihinnoittelua vakaampaa hintaa. Markkinahintasähkön hinnan muutoksia ei tarvitse seurata tuntitasolla, sillä sopimuksen hinta tarkistetaan kerran kuukaudessa. Sopimuksen hinta pysyy siis jatkuvasti kilpailukykyisenä.

Ennustettava hinta

Tulevan kuukauden uusi hinta ilmoi­tetaan Markkinahintasähkön tuotesivulla kuluvan kuukauden 15. päivänä tai sitä edeltävänä arkipäivänä. Näet myös Markkinahintasähkön toteutuneet kuukausihinnat. ​

  • Sopimus: toistaiseksi voimasssa
  • Alkuperä: Suomen tuotantojakauman mukainen
  • Hinta: päivittyy maltillisesti kuukausittain

Markkinahintasähkön hinnan määräytyminen

  • Markkinahintasähkö-tuotteen kuukausittainen energiahinta määräytyy Nasdaq Commodities -sähköpörssin noteerauksista.
  • Hinnanmääräytymisperiaate (esimerkkinä kesäkuu): Kesäkuun hinta ilmoitetaan asiakkaille 15.5. Hinta määräytyy kesäkuun kuukausituotteiden päätöskurssien noteerauksista 15.4. -14.5. väliseltä ajalta sekä marginaalista. Systeemihintatuotteen (ENOAFUTBLMJUN) päätöskurssien keskiarvo ja alue-erotuotteen (SYHELAFUTBLMJUN) päätöskurssien keskiarvo lasketaan yhteen ja tähän lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero ja marginaali.
  • Tulevan kuukauden uusi hinta ilmoi­tetaan kuluvan kuukauden 15. päivänä tai sitä edeltävänä arkipäivänä. Tällöin päätöskurssien keskiarvojen laskentajakso muuttuu vastaavasti.
  • Marginaali on 30.11.2022 saakka 0,56 c/kWh ja 1.12.2022 alkaen 2,99 c/kWh. Perusmaksu on 3,93 €/kk. Hinnat sisältävät arvonlisäveron 24 %. Ajalla 1.12.22-30.4.2023 sähkön arvonlisävero on 10 % ja tänä aika marginaalimme on nykyhinnaston mukaan 2,65 c/kWh ja perusmaksu 3,49 €/kk.

 

Esimerkki hinnan määräytymisestä

Pörssinoteerausjakso, jolla hinta muodostuu Ajankohta, jolloin hinta ilmoitetaan Aika, jolloin hinta on voimassa
15.4. - 14.5. 15.5. kesäkuu
15.5. - 14.6. 15.6. heinäkuu
15.6. - 14.7. 15.7. elokuu

 

Hinnat

Aiempi hinta Hinta nyt Tuleva hinta
Marraskuu Joulukuu Tammikuu
39,98 c/kWh 35,10 c/kWh Julkaistaan 15.12.

 

Katso Markkinahintasähkön aikaisempia energiahintoja täältä.

Markkinahintasähkön alkuperä

Markkinahintasähkön alkuperä perustuu Suomessa tuotetun sähkön tuotantojakaumaan, josta on vähennetty alkuperältään varmennettu uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkö. 

Sähkön hiilidioksidin ominaispäästö on 232 g/kWh ja käytetyn ydinpolttoaineen määrä 1,49 mg/kWh. Katso myös kaiken myydyn sähkön alkuperä ja ominaispäästöt.

Energiamuoto %
Fossiiliset 41
Ydinvoima 49
Uusiutuvat 10

Sähkön hinnan ja kulutuksen seuranta

Sähkölaskustasi näet toteutuneen kulutuksen ja yhteenvedon toteutuneesta hinnasta. Oma Helen-palvelussa voit seurata sähkön käyttöäsi jopa tuntitasolla ja hoidat myös helposti sopimustasi koskevan asioinnin tarvittaessa. Palvelu on ilmainen.

Helenin asiakkuus kannattaa

Luotettava energiayhtiö

Olemme asiakkaiden luotettava ja toimintavarma kumppani energiamurroksessa yli 100 vuoden kokemuksella. Tarjoamme asiakkaillemme parhaat energiaratkaisut ja digitaaliset palvelut laajasta valikoimastamme.

Ilmainen Oma Helen -palvelu

Oma Helen -palvelussa saat helposti kokonaiskuvan sähkönkäytöstäsi ja pysyt ajan tasalla energia-asioistasi. Oma Helen palvelee sinua ympäri vuorokauden juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Sähkötapaturmavakuutus koko perheelle sisältyy sopimukseen

Koska sähkötapaturma voi sattua kenelle ja milloin tahansa, kaikki Helenin sähköasiakkaat saavat maksuttoman sähkötapaturmavakuutuksen sopimuksen yhteyteen.

Hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä

Saavutamme hiilineutraalin tulevaisuuden yhdessä asiakkaidemme kanssa hyödyntämällä tekoälyä, kulutusta ohjaavaa dataa, älyverkkoa, hukkalämpöä ja uusiutuvia energialähteitä maalla, merellä ja ilmassa.

Katso myös


Tee sähkösopimus

Helenin asiakkaana saat sähköä kaikkialle Suomeen, meillä onkin jo yli 500 000 tyytyväistä asiakasta. Valitse tuotevalikoimastamme sinulle sopivin vaihtoehto.


Pörssisähköä markkinahintaan

Pörssisähkön hinta määräytyy suoraan sähkön markkinahinnan perusteella ja sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.


12 kk Kiinteähintainen Perussähkö

Kiinteähintainen Perussähkö on hyvä valinta, kun haluat sähköä kiinteään hintaan vuodeksi.


Kodin palvelusopimus

Kodin palvelusopimus on helppo tapa hankkia sähkösopimus – sopimus sisältää laajan kotivakuutuksen. Saat yhdellä sopimuksella hoidettua kodin tärkeät asiat kuntoon.