Markkinahintasähkö

Markkinahintasähkö on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, joka tarjoaa kilpailukykyistä markkinahintaista sähköä. Markkinahintasähkön energiahinta päivittyy kuukausittain Nasdaq OMX Commodities -sähköpörssin hinnan mukaisesti. Markkinahintasähköllä hyödyt markkinoiden matalammista hintajaksoista.

Tilaa nytKatso hinnat

Markkinahintasähkö – kilpailukykyinen markkinahintainen sähkösopimus

Markkinahintasähkön hinta muodostuu kiinteästä perusmaksusta ja kuukausittain vaihtuvasta energiahinnasta. Energiahinta määräytyy Nasdaq OMX Commodities -sähköpörssin kunkin kuukauden kuukausituotteiden päätöskurssien keskihinnan mukaisesti sekä sähkönkäyttösi perusteella, ja hintaan lisätään kulloinkin voimassa oleva marginaali sekä arvonlisävero.​ Nasdaq OMX Commodities -sähköpörssissä kaupankäyntiä tehdään pidemmällä aikavälillä, jossa sähkön hintaa kiinnitetään tulevaisuuden jaksoille. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja sillä on 14 vrk irtisanomisaika.​

Lue lisää Nasdaq OMX Commodities -sähköpörssistä

Katso sähkön hinnastot ja ehdot

Sopimuksen tiedot

 • Sopimus on toistaiseksi voimassa 14 vuorokauden
  irtisanomisajalla.
 • Sähkön hinnan muutoksia ei tarvitse seurata tuntitasolla, sillä Markkinahintasähkö-sopimuksen hinta päivittyy kerran kuukaudessa. Sopimuksen hinta pysyy jatkuvasti kilpailukykyisenä.​
 • Tulevan kuukauden uusi hinta ilmoi­tetaan Markkinahintasähkön tuotesivulla nykyisen kuukauden 15. päivänä tai sitä edeltävänä arkipäivänä. 
 • Sopimus sisältää sähkötapaturmavakuutuksen koko perheellesi.
 • Sähkön alkuperä on Suomen tuotantoalkuperäjakauman mukainen: ydinvoima 18 %, fossiiliset 70 %, uusiutuvat 12 % (2022).
 • Alla olevat hinnat sisältävät alv. 24 % ja marginaalin 2,99 c/kWh (alv. 24 %).

Markkinahintasähkö

Markkinahintasähkö on kilpailukykyinen markkinahintainen sähkösopimus, jonka energiahinta päivittyy kuukausittain Nasdaq OMX Commodities -sähköpörssin hinnan mukaisesti. Kesäkuun energiahinta: 6,47 c/kWh.

Toukokuun hinta
6,58 snt/kWh
Perusmaksu 3,93 €/kk
Tilaa nyt

Markkinahintasähkön alkuperä

Markkinahintasähkön alkuperä perustuu Suomessa tuotetun sähkön tuotantojakaumaan, josta on vähennetty alkuperältään varmennettu uusiutuvilla energialähteillä tuotettu sähkö. 

Sähkön hiilidioksidin ominaispäästö on 471,3 g/kWh ja käytetyn ydinpolttoaineen määrä 0,6 mg/kWh. Katso myös kaiken myydyn sähkön alkuperä ja ominaispäästöt.

Energiamuoto %
Ydinvoima 18
Fossiiliset 70
Uusiutuvat 12

Esimerkki hinnan määräytymisestä

Pörssinoteerausjakso, jolla hinta muodostuu Ajankohta, jolloin hinta ilmoitetaan Aika, jolloin hinta on voimassa
15.4. - 14.5. 15.5. kesäkuu
15.5. - 14.6. 15.6. heinäkuu
15.6. - 14.7. 15.7. elokuu

 

 

Hinnat

Aiempi hinta Hinta nyt Tuleva hinta
Kesäkuu Toukokuu Kesäkuu
8,78 c/kWh 6,58 c/kWh 6,47 c/kWh

 

Markkinahintasähkön hinnan määräytyminen

 • Markkinahintasähkö-tuotteen kuukausittainen energiahinta määräytyy Nasdaq Commodities -sähköpörssin noteerauksista.
 • Hinnanmääräytymisperiaate (esimerkkinä kesäkuu): Kesäkuun hinta ilmoitetaan asiakkaille 15.5. Hinta määräytyy kesäkuun kuukausituotteiden päätöskurssien noteerauksista 15.4. -14.5. väliseltä ajalta sekä marginaalista. Systeemihintatuotteen (ENOAFUTBLMJUN) päätöskurssien keskiarvo ja alue-erotuotteen (SYHELAFUTBLMJUN) päätöskurssien keskiarvo lasketaan yhteen ja tähän lisätään kulloinkin voimassa oleva arvonlisävero ja marginaali.
 • Tulevan kuukauden uusi hinta ilmoi­tetaan kuluvan kuukauden 15. päivänä tai sitä edeltävänä arkipäivänä. Tällöin päätöskurssien keskiarvojen laskentajakso muuttuu vastaavasti.
 • Marginaali on 31.3.2024 asti 1,95 c/kWh. Alkaen 1.4.2024 marginaali on 2,99 c/kWh (alv. 24 %).

Katso Markkinahintasähkön aikaisempia energiahintoja täältä.

Lisätietoa

Sähkölaskustasi näet toteutuneen kulutuksen ja yhteenvedon toteutuneesta hinnasta. Oma Helen-palvelussa voit seurata sähkön käyttöäsi jopa tuntitasolla ja hoidat myös helposti sopimustasi koskevan asioinnin tarvittaessa. Palvelu on ilmainen.

Helenin asiakkuus kannattaa

Luotettava energiayhtiö

Olemme asiakkaiden luotettava ja toimintavarma kumppani energiamurroksessa yli 100 vuoden kokemuksella. Tarjoamme asiakkaillemme parhaat energiaratkaisut ja digitaaliset palvelut laajasta valikoimastamme.

Ilmainen Oma Helen -palvelu

Oma Helen -palvelussa saat helposti kokonaiskuvan sähkönkäytöstäsi ja pysyt ajan tasalla energia-asioistasi. Oma Helen palvelee sinua ympäri vuorokauden juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii.

Sähkötapaturmavakuutus koko perheelle sisältyy sopimukseen

Koska sähkötapaturma voi sattua kenelle ja milloin tahansa, kaikki Helenin sähköasiakkaat saavat maksuttoman sähkötapaturmavakuutuksen sopimuksen yhteyteen.

Sähkösopimusasiakkaanamme saat 20 % alennusta Fennian kotivakuutuksesta

Fennian kotivakuutusasiakkaana sinun on mahdollista saada vastaava alennus myös monista muista Fennian vakuutuksista. Edun saat ostaessasi kotivakuutuksen verkossa sähkösopimuksen ostamisen jälkeen.