Edullinen sähkösopimus opiskelijalle

Ekologisuus vai edullisuus? Molemmat.

Helenin sähkösopimus on hellä opiskelijan lompakolle ja ilmastolle. Voit valita omaan kotiisi tuulisähköä tai vesisähköä - aina edulliseen hintaan (hinta sisältää alv 24%).

Hanki nyt

Uusiutuvaa energiaa opiskelijalle sopivaan hintaan

Edullinen sähkösopimus ei rasita arkea

Helenillä sähkön hinta on opiskelijan lompakolle sopiva. Voit valita opiskelijan sähkösopimukseksi edullisen kaksivuotisen määräaikaisen Tuulisähkö -sopimuksen, jossa maksat sähköstä käytön mukaan. Sopimukselle on määritelty kiinteä senttihinta jokaista käyttämääsi kilowattituntia kohden. Tuulisähkön hinnoittelu on hinnaltaan aina kilpailukykyinen.

Vai haluatko hoitaa samalla kuntoon sähköt ja kodin vakuutuksen? Helenin Kodin palvelusopimus sisältää edullisen sähkösopimuksen sekä laajan kotivakuutuksen. Kodin palvelusopimuksessa on kiinteä kuukausihinta. Näin voit aina ennakoida kulusi.

Uusiutuva energia - vastuullisen valinta

Opiskelijan sähkösopimuksen alkuperä on Helenillä uusiutuvaa energiaa. Et siis joudu tekemään kompromissia edullisuuden ja ekologisuuden välillä. Määräaikaisen Tuulisähkö-sopimuksen alkuperä on 100 % sertifioitua tuulivoimaa. Kotivakuutuksen ja sähkösopimuksen yhdistävässä Kodin palvelusopimuksessa sähkösopimuksen alkuperä on 100 % sertifioitua vesisähköä.

Helenillä on kattava valikoima muitakin ympäristötuotteita ja asiakkaanamme voit esimerkiksi vuokrata oman aurinkopaneelin aurinkovoimalastamme.

Tutustu kaikkiin Helenin ympäristötuotteisiin

Viisi syytä valita Helen

 1. Aina edulliset hinnat
  Opiskelijan kukkaronnyörit voivat olla välillä tiukalla. Helenin hinnat ovat onneksi aina edulliset ja rahaa jää muuhunkin elämiseen.
 2. Luotettavaa ja vastuullista palvelua
  Meillä on Helenillä jo 600 000 tyytyväistä asiakasta kaikkialla Suomessa. Mutta aina on tilaa muutamalle hauskalle opiskelijalle.
 3. Kätevä maksutapa
  Voit halutessasi maksaa sähkölaskun kätevästi Mobilepaylla - milloin vain, missä vain.
 4. Tule mukaan matkalle koti hiilineutraalia tulevaisuutta
  Asiakkaanamme olet parhaassa seurassa kohti ilmastoystävällistä energiatulevaisuutta. Helenin asiakkaana voit vaikuttaa asioihin esimerkiksi vuokraamalla aurinkopaneelin tai nappaamalla Ympäristöpennin hyödyt.
 5. Tiedä mitä kulutat
  Oma Helen -sovelluksessa voit seurata asuntosi energiankulutusta jopa tunneittain. Näin pystyt ennakoimaan laskusi suuruuden ja vaikuttamaan siihen helposti.

Tiesitkö, että Helenin sähkölaskun voi maksaa Mobilepaylla?

MobilePay on kätevä tapa vastaanottaa ja maksaa laskut puhelimella. Laskun maksaminen tapahtuu yhdellä pyyhkäisyllä, kuten muutkin maksutapahtumat MobilePay-sovelluksessa.

Kysymyksiä ja vastauksia opiskelijan sähkösopimuksesta

Voit vaihtaa kysymystä nuolinäppäimillä ja avata ja sulkea vastauksen välilyönnillä.

Yksiössä sähkönkulutus on yleensä melko maltillista. Motivan vuonna 2011 valmistuneen Kotitalouksien sähkönkäyttö -tutkimusraportin mukaan kerrostaloyksiön sähkönkulutus voi vaihdella 1400-3000 kWh:n välillä kodin varustelutasosta riippuen. Jos valitset sähkösopimukseksi c/kWh-hinnoitellun sopimuksen, sähkölaskusi suuruus riippuu siitä, kuinka paljon sähköä kodissasi kulutat. Helpoiten oma sähkönkulutus selviää sähkölaskusta.

Helenin asiakkaana kätevä tapa seurata omaa kulutusta Oma Helen -sovellus. Jos valitset kotiisi kiinteähintaisen Kodin palvelusopimuksen, maksat sähkösopimuksen ja kotivakuutuksen yhdistelmästä joka kuukausi samaa kiinteää hintaa. Kiinteä hinnoittelua auttaa suunnittelemaan talouden menoja.

Ei ole olemassa yhtä ja ainoaa oikeaa sopimusta opiskelijalle. Sopimuksen sopivuus riippuu paljolti siitä, minkälaisia asioita haluat sähkösopimukselta. Hyviä asioita pohdittavaksi ovat esimerkiksi se, onko sinulle tärkeää, että sopimuksesi sähkö on uusiutuvalla energialla tuotettua ja haluatko mieluummin määräaikaisen vai toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen? Myös sopimuksen hinta on monelle merkityksellinen asia. Helenin vaihtoehdot opiskelijalle ovat uusiutuvalla energialla tuotettuja, hinnaltaan edullisia sopimuksia.

Sähkösopimuksen tekeminen on helppoa ja nopeaa! Voit solmia sähkösopimuksen Helenin nettisivuilla täyttämällä tilauslomakkeen. Jos haluat hoitaa sopimusasiat mieluummin puhelimessa, osaava asiakaspalvelumme palvelee sinua arkisin klo 8-18 numerossa 09 617 8080.

Jos olet muuttamassa, voit soittaa myös Helenin muuttopuhelimeen 09 617 8020, jossa vastaamme puheluusi 24/7/365 ja saat sähköt uuteen kotiisi jopa saman päivän aikana.

Tarvitset kotiin sähkösopimuksen, jotta sähkölaitteesi kotona toimivat. Sähkösopimus varmistaa muun muassa, että saat asuntoon valot päälle, uunin toimimaan ja kännykän ladattua. Jos asuntosi on sähkölämmitteinen, tarvitaan sähköä myös kodin lämmittämiseen.

Saat sähkölaskut asuntoosi myydystä ja siirretystä sähköstä, sähkön myynti ja sähkön siirto on eriytetty toisistaan. Sähkön siirtoa ei voi kilpailuttaa, paikallinen verkkoyhtiö vastaa sähkön siirrosta ja laskuttaa siitä omalla laskullaan. Sähkön myynnin osuuden voi kilpailuttaa ja valitsemasi sähkön myyjä lähettää oman laskunsa myydyn sähkön osalta. Jos olet helsinkiläinen ja valitset Helenin sähkösopimuksen, saat meiltä yhdistetyn laskun Helen Sähköverkon kanssa.

Määräaikainen sopimus on nimensä mukaisesti määräaikainen: sähkösopimusta on solmittu tietyksi ennaltamääritellyksi ajaksi. Yleensä määräaikaisen sähkösopimuksen kesto on yksi tai kaksi vuotta. Määräaikaisen sähkösopimuksen hinta ei muutu kesken sopimuskauden, vaikka sähkön markkinahinta nousisi tai laskisi - kyseessä on siis sitova sopimus molemmin puolin. Määräaikaisella sopimuksella hoidat sähköasiat kerralla kuntoon pitkäksi aikaa, eikä sopimusasioista tarvitse huolehtia kesken sopimuskauden.

Jatkuvan eli toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on voimassa toistaiseksi ja sopimuksen  voi purkaa kahden viikon irtisanomisajalla. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta voi muuttua, mutta sähköyhtiön on ilmoitettava sähkön hinnan muutoksesta vähintään kuukautta ennen uuden hinnan voimaan tulemista.

Kun muutat uuteen asuntoon, jatkamme sähkösopimustasi uudessa osoitteessa samaan hintaan sopimuskauden loppuun asti.

Kun valitset Kodin palvelusopimuksen, saat edullisen sähkösopimuksen ja laajan kotivakuutuksen yhdessä edullisemmin. Säästät rahaa ja saat yhdellä sopimuksella hoidettua kodin tärkeät asiat kuntoon.

Kodin palvelusopimukseen kuuluu sähkösopimuksen, joka sisältää normaalin sähkönkäytön kodissa kuukausihinnalla. Sopimus on 100 % uusiutuvaa vesisähköä. Sopimukseen kuuluu myös laaja kotivakuutus, jossa vakuutuskumppanina toimii Fennia. Kotivakuutus koostuu irtaimisto-, vastuu-, oikeusturva-, ja henkilöllisyysvarkausvakuutuksista. Kuukausihinta sisältää sähkönmyynnin ja kotivakuutuksen osuuden. Sopimus ei sisällä sähkönsiirron osuutta. Vakuutettuina ovat Kodin Palvelusopimuksen tehnyt henkilö ja muut hänen kanssaan samassa taloudessa vakinaisesti asuvat perheenjäsenet.

Sopimuksen kiinteä kuukausihinta määräytyy asuntosi koon mukaan.

Kodin palvelusopimukseen sisältyy normaali laaja kotivakuutus: 

 • irtaimisto
 • vastuuvahinko
 • oikeusturva
 • koti-irtaimiston vakuutus on voimassa tilapäisesti kaikkialla Pohjoismaissa vuoden ajan matkan alkamisesta

Kodin palvelusopimukseen sisältyy myös turva identiteettivarkauden varalta sekä käytössä hajonneen urheiluvälineen korvaus.

Vakuutuksen omavastuut ovat:

 • kodin irtaimisto 150 €
 • vastuuvakuutus 150 €
 • oikeusturvavakuutus 15 % kuluista, vähintään 300 €

Sopimus on tarkoitettu kerrostaloihin ja rivitaloihin. Sopimusta ei ole tarkoitettu asuntoihin, joissa on sähkölämmitys. Vakuutettuna on sopimuksenhaltija sekä muut samassa taloudessa vakituisesti asuvat perheenjäsenet. Kodin palvelusopimusta ei siis voi tilata kimppakämppään.

Kodin palvelusopimus on kuukausihinnoiteltu tuote ja se laskutetaan kuukausittain.

Irtisano itse voimassa oleva kotivakuutus nykyisestä yhtiöstä.

Katso myös


Tee edullinen sähkösopimus

Helenin asiakkaana saat sähköä edullisesti kaikkialle Suomeen, meillä onkin jo yli 500 000 tyytyväistä asiakasta. Laajasta tuotevalikoimasta löydät sopivan vaihtoehdon erilaisiin elämäntilanteisiin sekä tukemaan omia arvojasi.


Edullinen kiinteähintainen sähkösopimus

Kiinteähintainen sähkösopimus on hyvä valinta, kun haluat edullista ja uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä kiinteään hintaan kahdeksi vuodeksi.


Ympäristösähkö on yhdistelmä uusiutuvaa energiaa

Ympäristösähkö on on tuotettu uusiutuvalla energialla - se on yhdistelmä aurinko-, tuuli- ja vesisähköä.


Pörssisähköä markkinahintaan

Pörssisähkön hinta määräytyy suoraan sähkön markkinahinnan perusteella ja sopimus on toistaiseksi voimassa oleva.


Markkinahintasähkö

Markkinahintasähkön hinta määräytyy sähkön ajantasaisen markkinahinnan mukaan.


Kodin palvelusopimus

Kodin palvelusopimus on edullinen ja helppo tapa hankkia sähkösopimus, joka sisältää laajan kotivakuutuksen. Säästät rahaa ja saat yhdellä sopimuksella hoidettua kodin tärkeät asiat kuntoon.