Taloyhtiöt

Julkinen latausverkosto

Helenin latauspisteverkosto käsittää yli 40 pistettä, joista keskinopeita latauspisteitä on 38 ja pikalatauspisteitä kolme. Lisäksi Helsingin Suvilahteen asennettiin syyskuussa 2017 Suomen ensimmäinen kaksisuuntainen sähköautojen latauspiste. Julkisen latausverkon kehittäminen ja laajentaminen jatkuvat edelleen.

Sähköauton latauspiste Kattava latausverkosto

Helenin julkiset latauspisteet ovat osa Virtapiste-verkostoa. Yhteiskäyttöisessä Virtapiste-verkostossa on tällä hetkellä 115 latauspistettä eri puolilla Suomea. Virtapisteen toteuttaja Liikennevirta Oy tarjoaa teknologian ja huolehtii yhteiskäyttöön liittyvistä palveluista. 

Helsingissä julkisia latauspisteitä on rakennettu eri puolille kaupunkia, mm. liityntäpysäköintialueille junaradan varteen.

Virtapisteet kartalla

Latauksen hinnat

Tule Virtapisteen asiakkaaksi

Rekisteröitymällä Virtapiste-palveluun pääset käyttämään Helenin julkisia latauspisteitä. Voit ladata Virtapiste-sovelluksen ilmaiseksi sovelluskaupoista ja rekisteröityä palvelun asiakkaaksi. Virtapiste-latauspalvelut ovat ainoastaan rekisteröityneiden asiakkaiden käytössä.

Hanki oma latauspiste

Voit myös hankkia kiinteistöösi oman latauspisteen.

Hanki latauspiste

Usein kysyttyä

Lataaminen on mahdollista joko kerta-asiointina (hintalisä +30%) tai rekisteröityneenä Virtapiste asiakkaana. Rekisteröityminen käyttäjäksi osoitteessa virta.fi. Rekisteröityminen on nopeaa ja turvallista.

Helsingin latauspisteissä näkyy sekä Virtapisteen että Helenin graafinen ilme. Ulkoasu noudattelee muiden Liikennevirran osakkaiden eli Virtapisteen lataustolppien teippauksia.

Lataustolpissa on yhteinen asiakaspalvelunumero 0800 02200.

Helen Oy

  • vastaa oman latauspisteverkostonsa kehittämisestä Helsingissä
  • vastaa omien latauspisteiden huollosta sovitun yhteistyökumppanin kanssa
    • jos asiakas tekee Virtapisteen asiakaspalvelunumeroon 0800 02200 vikailmoituksen, Virtapiste välittää tiedon sovitulle yhteistyökumppanille, joka vastaa Helenin latauspisteiden huollosta
  • määrittelee omien latauspisteidensä hinnoittelun

Liikennevirta Oy/Virtapiste

  • hallinnoi kaikkien osakkaiden rakentamaa sähköautojen latausverkostoa koko Suomessa
  • hoitaa asiakaspalvelun keskitetysti numerossa 0800 02200
  • ylläpitää koko maan kattavan latauspisteverkoston netti- ja mobiilisovellusta (http://virta.fi.), josta autoilija näkee kaikki Suomen latauspisteet, Virtapisteen latauspisteiden varaustilanteen ja hinnoittelun
  • myy ja toimittaa latauskortit asiakkaille ja huolehtii maksuliikenteestä

Helen Oy on yksi Liikennevirta Oy:n omistajista (omistusosuus 10 %). Muita osakkaita ovat muut energiayhtiöt. Liikennevirta Oy käyttää markkinointinimeä Virtapiste ja sen nettiosoite on virta.fi.

Jaa: