Nyhet / 8.5.2020

Helen stärker ledningsgruppen: Sari Mannonen ny direktör för lösningsverksamheten

Energibranschen är inne i en omvälvning; digitaliseringen, klimatförändringen och förändringarna i marknadsstrukturerna innebär utmaningar för branschen. Helens vision är att göra den nya energierans möjligheter tillgängliga för alla – Sari Mannonen blir ledare för lösningsverksamheten.

Sari Mannonen har utsetts till direktör för Helens lösningsverksamhet från och med 7.5.2020. Mannonen har över 20 års erfarenhet av internationella ledningsuppdrag och genomförande av strategier i branscher som är inne i en omvälvning. I sitt föregående uppdrag ledde Mannonen UPM:s biobränsleverksamhet.  

– Helens lösningsverksamhet verkar, på vägen mot klimatneutral energi, på en väldigt intressant marknad, där det krävs kundcentrering, gränsöverskridande samarbete och mod att skapa nytt för att möta kundernas behov. En branschomvälvning innebär alltid en möjlighet att lansera helt nya lösningar, och Helen söker kraftig tillväxt bl.a. inom eldriven trafik, solenergi och smarta fastigheter. Jag tror att mitt kunnande och min erfarenhet av tillväxtföretag tillför Helen nya infallsvinklar på hur man kan nå de strategiska målen, säger Sari Mannonen.  

Tidigare har Sari Mannonen arbetat på UPM med olika ledningsuppdrag, före det bl.a. på Lindström där hon var direktör för företagsförsäljning och kundrelationer samt på Biohit där hon var försäljnings- och marknadsföringsdirektör. Till utbildningen är Mannonen doktor i biokemi, dessutom har hon studerat affärsledning vid flera internationellt ansedda universitet.  

– Sari Mannonen tillför Helen ett starkt kunnande om hur man startar upp ny affärsverksamhet, förvandlar hittills oidentifierade kundbehov till kommersiella framgångar, sköter produktutvecklingen smidigt men effektivt och hur man leder verksamheten i en omvärld som är i förändring, säger Helens VD Juha-Pekka Weckström.

Läs mer om ämnet

Smarta lösningar