Uutinen / 7.5.2020

Helen vahvistaa johtoryhmää: Sari Mannonen ratkaisuliiketoiminnan johtajaksi

Energia-ala on murroksessa; digitalisaatio, ilmastonmuutos ja muuttuvat markkinarakenteet haastavat toimialaa. Helenin visiona on tuoda uuden energia-aikakauden mahdollisuudet jokaisen ulottuville - ratkaisuliiketoiminnan johtoon Sari Mannonen.

Sari Mannonen on nimetty Helenin ratkaisuliiketoiminnan johtajaksi 7.5.2020 alkaen. Mannosella on yli 20 vuoden kokemus kansainvälisistä johtotehtävistä ja strategian toimeenpanosta murroksessa olevalla toimialalla. Edellisessä tehtävässään Mannonen johti UPM:n biopolttoaineliiketoimintaa.

- Helenin ratkaisuliiketoiminta toimii, matkalla kohti hiilineutraalia energiaa, erittäin mielenkiintoisessa markkinassa, jossa asiakastarpeisiin vastaaminen vaatii asiakaskeskeisyyttä, yhteistyötä yli rajojen ja rohkeutta luoda uutta. Toimialamurros on aina mahdollisuus tuoda markkinoille täysin uudenlaisia ratkaisuja ja Helen hakeekin voimakasta kasvua mm. sähköisestä liikenteestä, aurinkoenergiasta ja älykkäistä kiinteistöistä. Uskon osaamiseni ja kokemukseni kasvuyrityksistä tuovan Helenille näkemystä strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi, Sari Mannonen kertoo.

Aiemmin urallaan Sari Mannonen on työskennellyt UPM:llä eri johtotehtävissä, sitä ennen mm. Lindströmillä yritysmyynnin ja asiakkuuksien johtajana ja Biohitissä myynti- ja markkinointijohtajana. Koulutukseltaan Mannonen on biokemian tohtori, lisäksi hän on opiskellut liiketoiminnan johtamista useissa kansainvälisesti arvostetuissa yliopistoissa.

- Sari Mannonen tuo Helenille vahvaa osaamista uuden liiketoiminnan käynnistämisestä, vielä tunnistamattomien asiakastarpeiden muuttamisesta kaupalliseksi menestykseksi, ketterästä mutta tehokkaasta tuotekehityksestä ja johtamisesta muuttuvassa toimintaympäristössä, sanoo Helenin toimitusjohtaja Juha-Pekka Weckström.

Lue lisää aiheesta

Älykkäät ratkaisut