Jäähdytystä taloyhtiöön

Helenin jäähdytys viilentää helsinkiläiset kerrostalokodit tehokkaasti, luotettavasti ja ympäristöystävällisesti. Samalla se on sijoitus, joka nostaa kiinteistöjen ja asuntojen arvoa. Tutustu tarjontaamme ja lataa alta opas, josta löydät tärkeää tietoa ratkaisuistamme.

Ota yhteyttä Lataa opas 

Kaukolämmityksen ja -jäähdytyksen käyttöraportit löytyvät Yritys Helenistä

Olemme tuonneet kaukolämmön ja -jäähdytyksen käyttöraportit Yritys Helen -palveluun. Voit tarkastella ja ladata käyttöraportit joko palvelun sovellusversiosta tai kirjautumalla palveluun verkkoselaimellasi. Huomioithan, ettemme lähetä käyttöraportteja enää postitse. 

Kirjaudu Yritys Helen -palveluun

Paras jäähdytysratkaisu helsinkiläiseen kotiin

Me tarjoamme taloyhtiöllesi luotettavan ja tehokkaan jäähdytysratkaisun, joka takaa asumismukavuuden kovimmillakin helteillä, mutta hiljaisesti ja huomaamattomasti. Asukkaiden lisäksi ympäristö kiittää, sillä jäähdytyksemme on aina hiilineutraalia.

Jäähdytys on saatavilla kaikkialla Helsingin alueella. Uusissa rakennuksissa jäähdytys kannatta huomioida rakennusvaiheessa, mutta myös vanhoihin taloihin sen saa asennettua esimerkiksi putkiremontin yhteydessä.

Mikäli taloyhtiönne ei ole kaukojäähdytysverkoston varrella, toteutamme jäähdytyksen erillisratkaisuna. Olipa siis kohde mikä tahansa, meillä on siihen sopiva ratkaisu.

Taloyhtiöt jäähdytys

Neljä syytä valita taloyhtiöön Helenin jäähdytys

 1. Täydellinen asumismukavuus 
  Helenin hiljainen ja tehokas jäähdytys jättää tuulettimet ja muut hellekesien tehottomat helpottajat historiaan ja takaa täydellisen asuinmukavuuden kaikissa olosuhteissa. Sopiva lämpötila parantaa myös huoneiston ilmanlaatua.
 2. Ympäristö kiittää
  Helenin jäähdytys on energiatehokas ja ympäristöystävällinen jäähdytystapa. Lähes kaikki jäähdytys tuotetaan lämpöpumpuilla ja tuotannossa käytetään vain hiilineutraalia sähköä. Jäähdytyksen avulla tuotetaan samalla hiilineutraalia kaukolämpöä.
 3. Hiljainen ja luotettava
  Helenin jäähdytys on helppo sekä taloyhtiölle että asukkaille. Helen tuottaa ja siirtää jäähdytysenergian, eikä omaa erillistä tuotantoa vaadita. Helenin jäähdytys on myös erittäin toimitusvarma ja lähes kokonaan huoltovapaa.
 4. Nostaa kiinteistön arvoa 
  Kustannukset ovat hyvin kilpailukykyiset ja helposti ennustettavissa koko elinkaaren ajalta. Lisäksi kiinteistön arvo kasvaa jäähdytykseen liittymisen myötä.

"Ajatus kaukojäähdytyksestä otettiin täällä ilolla vastaan. Meillä on vanha painovoimalla toimiva ilmanvaihto, joten kun talo lämpiää, se pysyy lämpimänä pitkään. Rakennuksessa on myös monia asuntoja, joita ei saa tuuletettua talon läpi."

- Jäähdytyksen valinneen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja

Helenin jäähdytykseen liittymisen vaiheet

Kustannusarvio

Yhteydenoton jälkeen teemme kustannusarvion, jonka pohjalta taloyhtiönne on helpompi tehdä päätös jatkosta. Taloyhtiöstänne meihin voi olla yhteydessä esim. isännöitsijä, hallituksen jäsen tai LVI-suunnittelija.

Suunnittelu

Taloyhtiönne tarvitsee LVI-suunnittelijan, joka laskee muun muassa tarvittavan jäähdytystehon tarpeen ja suunnittelee teille sopivan jäähdytysjärjestelmän. Suunnittelun aikana teemme kohdekartoituksen. Suunnittelu etenee valitsemanne LVI-suunnittelijan ja Helenin asiantuntijoiden voimin.

Tarjous ja sopimus

Kun jäähdytystehon tarve ja muut reunaehdot ovat selvillä, voimme tehdä tarjouksen ja sen jälkeen sopimuksen.

Rakentaminen

Helen toteuttaa jäähdytyksen tuotannon taloyhtiölle. Taloyhtiön valitsema urakoitsija toteuttaa jäähdytyksen jakamisen eli esim. putkistot ja huoneistojen tilalaitteet.​

Käyttö

Vastaamme jäähdytyksen tuotannosta koko sopimuskauden ajan. Jäähdytyksen kulutusta voi seurata Yritys Helenissä. Olemme läsnä ja autamme energia-asioihin liittyissä kysymyksissä.

Ota yhteyttä