Jäähdytystä taloyhtiöön

Helenin jäähdytys viilentää helsinkiläiset kerrostalokodit tehokkaasti, luotettavasti ja ympäristöystävällisesti. Samalla se on sijoitus, joka nostaa kiinteistöjen ja asuntojen arvoa. Tutustu tarjontaamme ja lataa alta opas, josta löydät tärkeää tietoa ratkaisuistamme.

Lataa opas 

Paras jäähdytysratkaisu helsinkiläiseen kotiin

Taloyhtiöt jäähdytys

Me tarjoamme taloyhtiöllesi luotettavan ja tehokkaan jäähdytysratkaisun, joka takaa asumismukavuuden kovimmillakin helteillä, mutta hiljaisesti ja huomaamattomasti. Asukkaiden lisäksi ympäristö kiittää, sillä jäähdytyksemme on aina hiilineutraalia.

Jäähdytys on saatavilla kaikkialla Helsingin alueella. Uusissa rakennuksissa jäähdytys kannatta huomioida rakennusvaiheessa, mutta myös vanhoihin taloihin sen saa asennettua esimerkiksi putkiremontin yhteydessä.

Mikäli taloyhtiönne ei ole kaukojäähdytysverkoston varrella, toteutamme jäähdytyksen erillisratkaisuna. Olipa siis kohde mikä tahansa, meillä on siihen sopiva ratkaisu.

Neljä syytä valita taloyhtiöön Helenin jäähdytys

 1. Täydellinen asumismukavuus 
  Helenin hiljainen ja tehokas jäähdytys jättää tuulettimet ja muut hellekesien tehottomat helpottajat historiaan ja takaa täydellisen asuinmukavuuden kaikissa olosuhteissa. Sopiva lämpötila parantaa myös huoneiston ilmanlaatua.
 2. Ympäristö kiittää
  Helenin jäähdytys on energiatehokas ja ympäristöystävällinen jäähdytystapa. Se hyödyntää pääasiassa energialähteitä, jotka muuten menisivät hukkaan. Jäähdytyksen avulla tuotetaan samalla hiilineutraalia kaukolämpöä.
 3. Hiljainen ja luotettava
  Helenin jäähdytys on helppo sekä taloyhtiölle että asukkaille. Helen tuottaa ja siirtää jäähdytysenergian, eikä omaa erillistä tuotantoa vaadita. Helenin jäähdytys on myös erittäin toimitusvarma ja lähes kokonaan huoltovapaa.
 4. Nostaa kiinteistön arvoa 
  Kustannukset ovat hyvin kilpailukykyiset ja helposti ennustettavissa koko elinkaaren ajalta. Lisäksi kiinteistön arvo kasvaa jäähdytykseen liittymisen myötä.

"Ajatus kaukojäähdytyksestä otettiin täällä ilolla vastaan. Meillä on vanha painovoimalla toimiva ilmanvaihto, joten kun talo lämpiää, se pysyy lämpimänä pitkään. Rakennuksessa on myös monia asuntoja, joita ei saa tuuletettua talon läpi." - Jäähdytyksen valinneen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja

Asiakastarinoita

museokatu_500.jpg

Helsingin museokadulla jäähdytys on tuotu nykyaikaan."Olin jo pitkään odottanut, että taloon saadaan kaukojäähdytys", kertoo asukas Riitta Salmelin. Hän asennutti jäähdytysjärjestelmän fiksusti remontin yhteydessä.

Lue lisää 

helenfi_1908_kaukojaahdytys_500x281.jpg

Keskustelu kaukojäähdytyksestä käynnistyi Asunto Oy Minervankatu 2:ssa samalla, kun taloyhtiössä alettiin suunnitella putkiremonttia. Nyt kerrostalokodeissa on sopiva lämpötila myös kesäkuumalla.

Lue lisää

Helenin jäähdytykseen liittymisen vaiheet

Yhteydenotto

Yhteydenoton jälkeen tehdään tyypillisesti kartoitus ja budjettitarjous, jolloin on helpompi tehdä päätös hankesuunnittelun aloittamisesta. Taloyhtiöstänne meihin voi olla yhteydessä esim. isännöitsijä, hallituksen jäsen tai kiinteistökonsultti. Asiantuntijamme auttavat läpi projektin.

Hankesuunnittelu

Onneksi olkoon päätöksestä valita Helenin jäähdytys! Ottakaa seuraavaksi yhteyttä LVI-suunnittelutoimistoon, joka kartoittaa taloyhtiönne jäähdytystarpeen ja suunnittelee sopivan jäähdytysjärjestelmän. Asiantuntijamme opastavat valitsemaanne suunnittelijaa laitteiston mitoituksessa.

Tarjous jäähdytyksen toimituksesta

Kun LVI-suunnittelija on määrittänyt kiinteistön jäähdytystehotarpeen ja liitospaikan, voimme sopia yksityiskohdista ja tehdä tarvittavat sopimukset.

Rakentaminen

Valitsemanne urakoitsija asentaa kiinteistön jäähdytysjärjestelmän eli lämmönsiirtimet, putkistot ja huoneistojen tilalaitteet. Toteutuksesta riippuen toimittamme kaukojäähdytysliittymän tai lämpöpumpun kellariin.

Katso myös


Kuinka kaukojäähdytys toimii?

Kaukojäähdytyskodit viilennetään pääasiassa energialähteillä, jotka muuten jäisivät hyödyntämättä.