Laiteuusinta

Kiinteistön kaukolämpölaitteiden uusinta tulee yleensä ajankohtaiseksi viimeistään 25 vuoden käyttöiän jälkeen. Lämmönjakokeskus on taloyhtiön lämmitysjärjestelmän tärkein laitteisto. Tarjoamme taloyhtiöille lämmönjakokeskuksia perinteisenä avaimet käteen -toimituksena sekä Älykkäitä lämmönjakokeskuksia palvelumallilla, jolloin voit jättää laiteuusinnan ja koko lämmönjakokeskuksen meidän huolehdittavaksemme.

Tutustu ja ota yhteyttä

Laitemitoitus

Laiteuusinnan tilausta varten tarvitaan kaukolämpölaitteiden mitoitustiedot. Tarjoamme maksuttoman laitemitoituksen kaukolämpölaitteille asuinrakennuksissa, joissa ei ole liiketilojen ilmastointilaitteita.

Tilaa laitemitoitus kaukolämpölaitteille


Voit pyytää samalla lomakkeella myös hinta-arvion Helenin tarjoamasta lämmönjakokeskuksesta (vain kerros- ja rivitalot). 

Laiteuusinnalla varmistetaan kaukolämmön hallittu käyttö taloyhtiössä. Taloyhtiö omistaa kiinteistön kaukolämpölaitteiston, jonka korjaus- ja uusimisvastuu on aina omistajalla. Jokaisessa kiinteistössä tulee korjaustarpeita ja niihin on hyvä varautua ennakkoon.

Laiteuusinnan tilaaminen

Kustannustehokkaan lopputuloksen saavuttamiseksi laiteuusinnassa kannattaa käyttää LVI-suunnittelijaa, mikäli asuinrakennuksessa tai muissa kiinteistöissä on tehty tai tehdään tulevaisuudessa rakenteellisia tai lämmitysteknisiä muutoksia.

Jos kiinteistön nykyisissä lämmitys- tai käyttövesilaitteistoissa on esimerkiksi tehovajausta tai muita mitoituksellisia virheitä, niistä kannattaa mainita LVI-suunnittelijalle.

Tarjouksia voi kysellä eri LVI-suunnittelutoimistoilta ja/tai Helen Oy:n hyväksymiltä urakoitsijoilta. Osana laadunvalvontaamme tarjoamme käyttöösi listan Helenin hyväksytyistä kaukolämpöurakoitsijoista.

Tarjouspyynnön laadinnassa voit hyödyntää urakkatarjouspyyntöpohjaamme.

Laiteuusinnan kustannukset

Laiteuusinnan kustannukset riippuvat laitteistosta, työmäärästä ja urakoitsijasta. Laiteuusinta on usein kustannustehokkainta tehdä talviaikaan.

Pientaloissa laiteuusinnan kustannukset ovat noin 5000–8000 euroa. Voit säästää kustannuksissa tekemällä tarjouspyynnöt uusista laitteista ajoissa. Lisäksi omakoti- ja paritalon omistajat voivat hakea kotitalousvähennystä noin 2500 euron työn osuudesta laiteuusinnan yhteydessä.

Laiteuusinnan kustannukset kerrostaloyhtiölle ovat noin 10 000–25 000 euroa.

Muistathan, että ennen uuden laitteiston käyttöönottoa varmistamme tarkastuksillamme sen turvallisuuden. Autamme mielellämme kaikissa laiteuusintaan ja kaukolämmön käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

markkinahintainen-sahko.jpg

Ota yhteyttä

Autamme mielellämme laiteuusintaan ja kaukolämmön käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Ota yhteyttä