Aurinkovoima

Aurinko on tuulen lailla kestävän energiajärjestelmän peruspilari. Aurinkoenergia on puhdas sähkön tuotantotapa sekä erinomainen keino lisätä energiaomavaraisuutta ja vastata kasvavaan sähkön tarpeeseen. 

Helenin ensimmäiset aurinkopuistot ovat jo rakenteilla

Ensimmäinen 1,5 megawatin aurinkopuistomme valmistui Nurmijärvelle keväällä 2023. Lisäksi rakennamme parhaillaan Lohjalle 8,5 megawatin ja Uuteenkaupunkiin 206 megawatin puistoa, joiden arvioidaan oleva tuotannossa vuonna 2024. Tuotamme aurinkosähköä myös Suvilahden, Kivikon ja Messukeskuksen aurinkovoimaloissamme.

Aurinkovoiman rooli kasvaa

Aurinkovoima täydentää sähkön tuotantopalettia ja on tärkeä osa kestävää energiajärjestelmää. Uudet EU-säännökset lisäävät investointeja aurinkosähkön tuotantoon niin Suomessa kuin muualla Euroopassa. Auringosta Energiaa -koalition mukaan aurinkosähkön määrän Suomessa arvioidaan olevan noin 20 GW vuonna 2035. Suomen kokonaistuotannosta tämä vastaisi vajaata 10 prosenttia.

Uusiutuvaa kotimaista energiaa

Aurinkopuistot sopivat Suomeen erinomaisesti, sillä vuosittainen kokonaistuotanto on meillä samaa luokkaa kuin Pohjois-Saksassa. Lisäksi Suomen ilmasto on suotuisa aurinkopaneelien tehokkaalle käytölle. Aurinkoenergian tuotanto ajoittuu Suomessa valoisille kesäkuukausille, ja se täydentää kesäajan ulkopuolelle painottuvaa tuulivoimatuotantoa. Yhdessä aurinko- ja tuulivoima pitävät kotimaisen uusiutuvan sähkön kokonaistuotannon tasaisena.