Ilmastotavoitteet

Teemme pitkäjänteistä ilmastotyötä. Olemme jo vuosien ajan rakentaneet kestävää ja huoltovarmaa energiajärjestelmää.

Tieteeseen perustuvat kasvihuonekaasupäästötavoitteet

Helen on ensimmäisenä suomalaisena energiayhtiönä saanut Science Based Targets -aloitteelta (SBTi) virallisen hyväksynnän päästövähennystavoitteilleen. Uudet tavoitteet perustuvat Pariisin ilmastosopimukseen, ja ne pyrkivät rajoittamaan maapallon lämpenemistä 1,5 asteeseen globaalisti.

SBTi:n hyväksymissä tavoitteissaan Helen sitoutuu:

  • vähentämään Scope 1 ja 2 kasvihuonekaasupäästöjään 77 prosentilla tuotettua sähkön ja lämmön megawattituntia kohden vuoteen 2030 mennessä vuoden 2019 tasosta.
  • vähentämään Scope 1 ja 3 kasvihuonekaasupäästöjään 77 prosentilla myytyä sähkön ja lämmön megawattituntia kohden vuoteen 2030 mennessä vuoden 2019 tasosta.

Scope 3 päästöjen osalta tavoitteen piiriin kuuluvat osakkuusyhtiöiden energiatuotannon kasvihuonekaasupäästöt sekä ostetun ja jälleenmyydyn sähkön ja lämmön tuotantoon liittyvät päästöt. Tavoiterajat sisältävät biogeeniset päästöt ja poistot. Biogeeniset päästöt on käsitelty tavoitteessa nollapäästöisinä, koska kestävä biomassa on EU:n päästökaupassa nollapäästöinen. 

Helenin hiilineutraalisuusohjelma

Tavoitteenamme on hiilineutraali energiantuotanto vuoteen 2030 mennessä. Hiilineutraalisuusohjelmassamme kerromme toimenpiteistä, joilla saavutamme tavoitteemme, vähennämme riippuvuutta fossiilisesta tuontienergiasta ja lisäämme energiaomavaraisuutta.

Lue lisää hiilineutraalisuusohjelmastamme