Voimalaitokset

Tuotamme lämpöä, sähköä ja jäähdytystä muun muassa voimalaitoksissa ja lämpökeskuksissa eri puolilla Helsinkiä. Tutustu voimalaitoksiin ja niiden tuotantotehoihin

Vuosaaren voimalaitokset

Vuosaaren kombivoimalaitoksissa tuotetaan suuri osa Helsingin sähköstä ja kaukolämmöstä. Kombitekniikan ansiosta voimalaitosten hyötysuhde on parhaimmillaan 93 %. Voimalaitokset käyttävät polttoaineenaan maakaasua.

Tutustu voimalaitoksiin

Salmisaaren voimalaitos

Salmisaaren voimalaitos tuottaa sähköä ja lämpöä kivihiilestä ja puupelletistä. Uusiutuvan energian lisäämistä varten voimalaitokselle rakennettiin puupellettien vastaanotto-, varastointi- ja syöttöjärjestelmä.

Tutustu voimalaitokseen

Lämpökeskukset

Eri puolilla Helsinkiä sijaitsevilla lämpökeskuksilla taataan lämmön riittävyys kovien pakkasten lisäksi myös voimalaitosten häiriötilanteiden ja huoltoseisokkien aikana.

Tutustu lämpökeskuksiin

Katri Valan lämpö- ja jäähdytyslaitos

Maailman suurimman lämpöä ja jäähdytystä tuottavan lämpöpumppulaitoksen hiilidioksidipäästöt ovat yli 80 % pienemmät verrattuna esimerkiksi lämmön erillistuotantoon raskaalla polttoöljyllä.

Tutustu laitokseen

Esplanadin lämpö- ja jäähdytyslaitos

Vuonna 2018 käyttöön vihitty lämpöpumppulaitos vähentää Helenin hiilidioksidipäästöjä noin 20 000 tonnia vuodessa.

Tutustu laitokseen

Ahvenkosken vesivoimalaitos

Kymijoen vesivoimalaitokset

Kymijoen vesivoimalaitokset sijaitsevat Ahvenkoskella, Mankalassa, Klåsarössä ja Ediskoskella.

Tutustu vesivoimalaitoksiin

Kellosaaren varavoimalaitos

Kellosaaren varavoimalaitoksen tehtävänä on varmistaa sähkön riittävyys Suomessa, erityisesti Helsingissä. Laitos on käynnissä harvoin ja vain lyhyitä aikoja.

Tutustu voimalaitokseen

Kivikon aurinkovoimala

Kivikon aurinkovoimala

Valmistuessaan Suomen suurin aurinkovoimala aloitti toimintansa huhtikuussa 2016. Kivikon aurinkovoimalan vuosituotanto on noin 700 megawattituntia, joka vastaa 350 kerrostalokaksion vuosikulutusta.

Vuokraa aurinkopaneeli

Suvilahden aurinkovoimala

Suvilahden aurinkovoimala

Helsingin Suvilahden aurinkovoimala aloitti toimintansa keväällä 2015. Voit seurata aurinkosähkön tuotantoa reaaliajassa voimalan sivuilla.

Vuokraa aurinkopaneeli

Messukeskuksen aurinkovoimala

Messukeskuksen aurinkovoimala

Messukeskuksen katolle on joulukuussa 2019 valmistunut 1913 paneelin aurinkovoimala. Paneelit ovat teholtaan 315 W. Yhden paneelin keskimääräinen vuosituotanto vastaa 14 % kerrostalokaksion kuluttamasta sähköstä.

Vuokraa aurinkopaneeli