Uutinen / 8.10.2013

Eväät Energiansäästöviikolle Energiatorilta

Helsingin Energian Energiatori tarjoaa eväät Energiansäästöviikolle lauantaina 5.10. Uusitussa energianäyttelyssä voi kokeillen ja konkreettisesti oppia, miten vaikuttaa omassa arjessaan ilmaston hyväksi. Samalla energialaskukin pienenee.

Näyttely Helsingin Sähkötalossa on avoinna klo 10 - 15.

Aurinkosähkön pientuotannolla säästöä energialaskuun
Energiatorilla on mahdollisuus tutustua myös aurinkosähkön pientuotantoon, joka on konkreettinen mahdollisuus tuottaa kodeissa käytännössä päästötöntä energiaa omaan käyttöön. Ylijäämäsähkön voi myydä Helsingin Energialle.

Helsingin Energian nettisivuilla voi laskea arvion siitä, paljonko omassa kiinteistössä voisi tuottaa aurinkosähköä. Helsingin Energian aurinkopaneelipaketti soveltuu hyvin niin kotitaloon kuin vapaa-ajan asuntoon, jossa on sähköliittymä. Paneelien käyttöikä on reilut 30 vuotta ja ne ovat käytännössä huoltovapaita. Aurinkosähkön pientuotanto kasvattaa kiinteistön arvoa ja lisää asiakkaan riippumattomuutta sähkön hintavaihteluissa. Kulutuksen seuranta tarkentuu.

Päivitä energiansäästötietosi
Energiatori tarjoaa mahdollisuuden päivittää kotien energiansäästötiedot lauantaina 5.10. Muistathan, että suihku kannattaa valita ammekylvyn sijaan. Yksi ammekylpy vastaa vedenkulutuksessa viittä suihkukertaa. Yhden asteen pudotus kodin lämpötilassa vastaa 5 % kodin vuotuisesta energiankulutuksesta. Valmiustilassa pidettävä kodin viihde-elektroniikka muodostaa 3-10 % kodin sähkönkulutuksesta.

Energiansäästöviikolla Energiatorilla kerrotaan myös valaistuksen ja lamppuvalintojen vaikutuksesta energiankulutukseen maanantaina 7.10. ja energiatehokkaasta lämmityksestä tiistaina 8.10. Molemmat tietoiskut pidetään kahdesti päivässä klo 13 ja klo 15.

Lisätietoja: Asiakkuuspäällikkö Tiina Kontio, puh. 050 559 1833
www.helen.fi

Tietoa Helenin aurinkopaneeliratkaisuista

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus