Uutinen / 21.3.2013

Helsingin Energia avaa energiansäästöä edistävän näyttelyn

Helsingin Energia avaa lauantaina 23.3. uuden kaikille avoimen ja maksuttoman energianäyttelyn. 

Näyttely avataan Sähkötalon kolmannen kerroksen Energiatorilla ja se esittelee kodin energiansäästöä monipuolisesti tavalla, jossa kävijä pääsee itse kokeilemaan energiansäästön vaikutuksia. Helsingin Energian tavoitteena on yltää yhä kasvaviin energiatehokkuustavoitteisiin.

Uusi ratkaisu helpottamaan kotien omaa sähköntuotantoa

Aurinkopaneelien suosio on lähtenyt nousukiitoon myös Suomessa. Kotien pientuotantoa helpottamaan onkin Helsingin Energiassa kehitetty ratkaisu, jossa Helsingin Energia tarjoutuu ostamaan kodin oman tarpeen ylittävän sähkön sähköpörssin tuntihinnan mukaiseen markkinahintaan. Kotien pientuotantoa helpottamaan kehitetty uusi ratkaisu on esillä uudessa energianäyttelyssä. Helsingin Energian toimintamalli vastaa hyvin Energiateollisuuden tällä viikolla esittämään linjaukseen kotien pientuotannon edistämisestä.

- Pientuotannon edistäminen on osa älykästä, vuorovaikutteista tulevaisuuden energiajärjestelmää, Helsingin Energian Sähköratkaisut-yksikköä vetävä Sami Sailo toteaa.

Energiansäästö osaksi kotien arkea

- Helsingin Energian kehitysohjelma kohti hiilineutraalia tulevaisuutta toteutuu merkittävänä tuotantoa uudistavana investointiohjelmana. Tuotannon rinnalla Helsingin Energialle on tärkeää, että energiatehokkuus toteutuu myös energian käytössä, Helsingin Energian toimitusjohtaja Pekka Manninen sanoi uuden energianäyttelyn esittelytilaisuuden avauksessaan torstaina 21.3.

Työ- ja elinkeinoministeriön asiantuntija Pentti Puhakka painotti puheenvuorossaan, että energiatehokkuuden haasteisiin vastaamisessa riittää tehtävää myös energiayhtiöille.

- Tarvitsemme energiayhtiöiden satsauksia neuvonnassa, se on selvää myös eilen julkistetun energia- ja ilmastostrategian valossa.

- Energiatehokkuus on nopein, helpoin ja kustannustehokkain keino ilmastonmuutoksen hillinnässä. Energiatehokkuutta tulee toteuttaa niin tuotannossa, jakelussa kuin käytössäkin. Laadukas energianeuvonta on tänä päivänä energiayhtiöille myös kilpailuetu. Siksi Helsingin Energia edistää energiansäästöä netin, asiakaslehden ja tämän näyttelyn avulla siten, että eri keinot vahvistavat toisiaan, totesi Helsingin Energian energiatehokkuuspäällikkö Rauno Tolonen.