Uutinen / 21.11.2013

Helsingin Energialle kunniamaininta ”Yritysten maine ja vastuullisuus 2013” -tutkimuksessa

Helsingin Energia palkittiin tänään kunniamaininnalla vastuullisuuskuvaansa menestyksekkäästi edistäneenä yrityksenä.

Myös maineen osalta Helsingin Energia pääsi kymmenen parhaan yrityksen joukkoon. Kunniamaininta-palkinto jaettiin kolmelle suomalaiselle yritykselle, jotka ovat menestyneet parhaiten TNS gallupin toteuttamassa "Yritysten maine ja vastuullisuus 2013" -tutkimuksessa. Yritykset ovat tutkimuksen mukaan edesauttaneet toiminnallaan vastuullista yritystoimintaa Suomessa.

Tutkimusaineiston perusteella yrityksen vastuullisuuskuvan ja sen maineen välillä näyttää olevan selkeä yhteys. Mikäli vastuullisuuskuva on saanut kolauksen jossakin asiassa, se on usein suurin vaikuttava tekijä kokonaismaineen laskussa. Vastaavasti positiivinen julkisuus taloudellisen, sosiaalisen tai ympäristövastuullisuuden osa-alueella tai ”vain” nuhteettomuus muuten turbulentissa toimintaympäristössä on usein se asia, joka on nostanut kokonaismainetta ylöspäin.

Vastuullisuus mielletään monipuolisemmin kuin aiemmin. Kansalaisten spontaaneissa tulkinnoissa yritysten vastuullisuus yhdistetään kaikkein yleisimmin ympäristöasioihin, mutta myös yritysten henkilöstöstään huolehtimiseen ja taloudellisiin sekä verotuksellisiin teemoihin.

Tutkimuksessa oli mukana 59 suomalaista yritystä eri toimialoilta, tutkimus tehtiin nyt neljännen kerran.

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus Yritykset Helen