Uutinen / 10.1.2013

Herttoniemen katuvalaistus uusittiin ledeillä

Länsi-Herttoniemen pientaloalueen katuvalaistus on uusittu energiatehokkaaksi. Mittava hanke toteutettiin noin sadalla led-valaisimella. Asukkaiden mielestä valaistus on nyt parempi ja turvallisempi.

Herttoniemen alue on ensimmäinen laaja kohde Helsingissä, missä led-valaisimia on käytetty myös ajoratojen valaistukseen. Energiansäästön lisäksi uudistuksen tavoitteena oli miellyttävä ja turvallinen valaistus.

Valaistuksen uudistusta vauhditti samaan aikaan tehty sähköverkon kaapelointityö. Kun katuja jouduttiin avaamaan, oli järkevää uusia samalla myös ikääntynyt valaistus.

- Keräämme nyt kokemusta sekä tässä hankkeessa käytetyistä led-valaisimista että led-valaistuksesta yleensä näin laajalla alueella. Kehitämme myös vuorovaikutusta asukkaiden kanssa. Teimme uudistuksesta kyselyn ja asukkailta saatu palaute on ollut pääosin hyvin myönteistä, hankevastaava Jouko Manninen Helsingin Energiasta kertoo.

Helsingissä valaistaan kulkuväylien, puistojen ja aukioiden lisäksi myös kaupungin keskeisiä rakennuksia, siltoja, patsaita ja puistoja. Kaiken kaikkiaan Helsinkiä valaisee 85 000 valopistettä.