Uutinen / 4.6.2013

Lähes kaikki kaukolämpöasiakkaat nyt etäluennassa

Sävel Plus -palvelusta tuntitasoiset lämmönkäyttötiedot - laskutus toteutuneen kulutuksen mukaan.

Helsingin Energian noin 14 500 kaukolämpöasiakkaasta noin 12 000 on etäluennan piirissä. Mittarien asennus jatkuu, ja vuoden lopussa kaikki lämpöasiakkaat ovat etäluennassa. Yli 90 % Helsingin lämmitettävistä rakennuksista käyttää kaukolämpöä. Sähkönkäyttäjät Helsingissä ovat jo etäluentapalvelun käyttäjiä. Etäluennan ansiosta kaikki asiakkaamme voivat pian seurata energiankulutustaan maksuttoman Sävel Plus -palvelumme kautta jopa tuntitasolla.

Lämpöasiakkaat siirtyvät toteutuneen kulutuksen mukaiseen laskutukseen elokuun alusta.

Sävel Plus -nettipalvelussamme asiakas voi seurata oman kotinsa tai yrityksensä energiankulutusta jopa tunti tunnilta. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden pohtia omaa energiankäyttöä ja miettiä keinoja energiansäästöön. Käyttäjä voi kirjata omia tavoitteitaan energiankulutukselle ja seurata, miten ne toteutuvat. Omaa kulutusta voi myös vertailla muihin samantyyppisiin talouksiin.

Palvelussa on tarjolla myös kuukausitasoista kulutustietoa asiakkaille, joilla ei ole vielä etäluettavaa mittaria.

Laskut toteutuneen kulutuksen mukaisiksi

Etäluenta mahdollistaa toteutuneeseen kulutukseen perustuvaan laskutuksen, johon kaukolämpöasiakkaamme siirtyvät elokuun alusta alkaen. Muutos yksinkertaistaa ja selkeyttää lämpölaskutusta, sillä jokaisesta laskusta näkee, kuinka paljon lämpöä edellisen kuukauden aikana on käytetty. Kerromme uudesta laskutustavasta tarkemmin lämpölaskun mukana jaettavalla tiedotteella.

Lue lisää aiheesta

Lämpö