Uutinen / 8.10.2013

Myllypuron lämpökeskukseen rakennetaan uusia polttoainesäiliöitä

Myllypuron lämpökeskuksen polttoaine vaihdettiin viime vuonna raskaasta polttoöljystä maakaasuun. Alueella rakennetaan paraikaa kahta polttoainesäiliötä kevyelle polttoöljylle, joka on maakaasulaitoksen varapolttoaine.

Säiliöt rakennetaan pääosin maan alle, maanpäälliset osat maisemoidaan. Säiliöiden rakennustyöt jatkuvat kevääseen ja päättyvät kesän alussa piha-alueen kunnostamiseen.

Helsingin Energia modernisoi Myllypuron lämpökeskuksen varmistaakseen ekotehokkaan ja luotettavan lämmönjakelun Myllypuron alueella. Louhintatyöt on nyt saatu päätökseen, ja kalliotilaan on valettu uusia säiliöitä varten perustukset ja pohjalaatta. Säiliöiden rakentaminen on juuri aloitettu.

Varsinaiset rakennustyöt saadaan päätökseen vuoden loppuun mennessä. Töitä tehdään arkipäivien lisäksi tarvittaessa myös viikonloppuisin. Säiliötilan kattamine aloitetaan joulukuussa, ja työ valmistuu maaliskuussa 2014. Olemassa olevat säiliöt puretaan syksyllä 2014. Tulevan talven puhureista riippuen rakentamista ja säiliöitä suojataan tarvittaessa siirrettävillä katoksilla.

Rakennustöiden aikana työmaalla suoritetaan suurehkoja nostoja, kun säiliöiden osia ja säiliötilan kattopalkkeja asennetaan paikoilleen. Pyrimme toteuttamaan säiliöiden rakennustyön siten, että siitä olisi asukkaille ja ympäristölle mahdollisimman vähän haittaa.

Lue lisää aiheesta

Lämpö