Uutinen / 1.11.2013

Graffitiaita uuden sähköaseman ympärille

Helsingin Kalasatamaan parhaillaan rakentuvat asunnot ja työpaikat tarvitsevat myös lisää sähköä. Alueen uuden sähköaseman rakentaminen käynnistyy keväällä 2015.

Sähköasema lisää uusien asuinalueiden tarvitsemaa jakelukapasiteettia ja varmistaa myös ympäröivien alueiden sähkön toimitusvarmuutta.

Uuden sähköaseman sijainti keskeisellä paikalla Helsinkiä asetti rakennusluvan saamiselle kaupunkikuvallisesti korkeatasoisia vaatimuksia, jotka huomioitiin rakennusten arkkitehtisuunnittelussa. Rakennusta ympäröi esimerkiksi elävä graffitiaita, joka tarjoaa hyvän ja näkyvän tilan luovalle kaupunkitaiteelle. Sähköaseman tekniikan suunnittelun lähtökohtana olivat mahdollisimman energiatehokkaat ratkaisut, esimerkkinä päämuuntajien jäähdytysjärjestelmä. Muuntajien jäähdytyksestä tuleva hukkalämpö otetaan talteen ja se hyödynnetään rakennusten lämmittämisessä.

Helen Sähköverkko Oy investoi vuosittain 40 - 50 miljoonaa euroa Helsingin alueen sähköverkon kehittämiseen. Investointeja tarvitaan kasvavan kaupungin tarpeisiin ja sähköverkon uudistamiseen. Niillä myös parannetaan sähköverkon toimitusvarmuutta.

 Kalasatamansähköasme