Uutinen / 20.8.2013

Uutta taidetta Helsingin kaduille

Taide-elämykset voivat yllättää kulkijan Helsingin kaduilla, sillä katugalleriat on avattu uusin taideteoksin. Kahdeksannen katugallerian teemana on Growth / Degrowth.

Teksti: Anu Ylänen

Eerikinkadun, Fleminginkadun ja Museokadun sähkönjakokaapeissa esitellään Helsingin taitelijaseuran taiteilijoiden teoksia. Katugalleriat ideoinut ja koonnut taiteilija Magdalena Åberg kuvaa katugallerioiden tämän vuoden teemaa näin:

”Sana kasvu tuo useimpien mieleen taloudellisen kasvun, tavaroiden ja palvelujen tuotannon lisäyksen edeltävään ajanjaksoon verrattuna. Kasvu liittyy tietynlaiseen tulevaisuudenuskoon riippumatta siitä, onko itsellä tällaista uskoa vai suhtautuuko siihen kriittisesti. Monille kasvu-sanalla on suorastaan kielteinen kaiku.

Kasvun on määrä saada yhteiskunta toimimaan paremmin, voimaan paremmin. Elämänkatsomuksen perustana on pyrkimys ylöspäin. Maailman meno on kehittymistä eteenpäin, evoluutio jalostaa ja parantaa. Historia on viiva, jolle kehityksen virstanpylväät on merkitty pisteinä, tai mieluiten ehkä nouseva käyrä.”

Katugalleriat tuovat Eerikinkadun, Fleminginkadun ja Museokadun jakokaappeihin grafiikkaa, valokuvia ja maalauksia. Helsingistä katugalleriat ovat levinneet niin Turkuun kuin Tampereellekin. Katugalleria-konsepti kehitettiin Taideteollisen korkeakoulun kansainvälisessä työpajassa Magdalena Åbergin alkuperäisideasta.

Katugallerioiden avajaisia vietetään keskiviikkona 21.8.2013 klo 18.00 alkaen Lapinlahden puistikossa.

Lataa näyttelyn pdf-esite

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus