Uutinen / 27.11.2014

Helsingin Energiasta tulee Helen Oy

Helsingin Energia –liikelaitoksesta tulee 1.1.2015 alkaen Helen Oy. Yhtiön toiminta ja palvelut säilyvät ennallaan, eikä muutos edellytä asiakkailta toimenpiteitä. Muutoksen taustalla on Helsingin kaupungin päätös Helsingin Energia -liikelaitoksen yhtiöittämisestä.

SähkötaloHelsingin Energian nykyinen liiketoiminta lukuun ottamatta Helsingin ulkovalaistustoimintoja siirtyy Helen Oy:öön. Yhtiön omistaa 100-prosenttisesti Helsingin kaupunki.

- Nimi vaihtuu, mutta toiminnan peruslähtökohdat säilyvät. Asiakkaamme ovat meihin tyytyväisiä, ja tätä haluamme edistää myös tulevaisuudessa kehittämällä monipuolisesti tuotteitamme ja palveluitamme, sanoo toimitusjohtaja Pekka Manninen.

Vuodenvaihteessa toimintansa aloittava Helen Oy lukeutuu liikevaihdoltaan ja asiakasmäärältään Suomen suurimpien energiayritysten joukkoon. Helsinkiläisistä kiinteistöistä yli 90 % lämpiää kaukolämmöllä, ja kaukojäähdytyksen suosio jatkaa edelleen kasvuaan. Sähköä Helen Oy myy koko Suomeen kotitalouksille ja yrityksille. 

Helenin tavoitteena on hiilidioksidineutraali tulevaisuus. Energian tuotannossa käytetään jo nyt yli kymmentä energianlähdettä ja monia erilaisia tuotantotapoja. Energianlähteinä hyödynnetään mm. vettä, tuulta, aurinkoa, puhdistetun jäteveden lämpöä ja kylmää merivettä. Energiatehokkailla yhteistuotantovoimalaitoksilla käytetään maakaasua ja kivihiiltä sekä vuodenvaihteesta alkaen puupellettiä.

Faktat

  • Yhtiönimi 1.1.2015 alkaen: Helen Oy
  • Y-tunnus 1.1.2015 alkaen: 2630573-4
  • Pankkitilit säilyvät ennallaan
  • Palvelut, toimipaikat ja yhteystiedot säilyvät ennallaan.