Uutinen / 12.11.2014

Helsinkiläiset innostuivat kuvaamaan kaupunkia

Kesällä 2014 Helen Sähköverkko Oy innosti kaupunkilaisia jakamaan Helsinki-kuvia Instagramissa hashtagilla #meidänHelsinki. Kilpailu ylitti kaikki odotukset.

#MeidänHelsinki-sähkökaappi MalminkadullaKannustimena oli mahdollisuus saada kuvansa sähkönjakokaappiin Helsinkiin. Kilpailun päättyessä yli 1500 kuvaa oli tägätty #meidänHelsinki-hashtagilla. Helen Sähköverkko toteutti miltei 200 kuvaa kollaaseina 20 sähkökaapin kylkeen.

- Olimme positiivisesti yllättyneitä, miten hyvin kaupunkilaiset lähtivät mukaan kehittämään katukuvaa. Kuvat ovat huikean kauniita ja toivat esiin monipuolista kuvaa kotikaupungistamme – niistä tulee hyvä mieli, kiittelee elinkaariasiantuntija Minna Paavola.

Kilpailuun osallistuttiin Instagramissa itse otetulla Helsinki-aiheisella kuvalla, johon liitettiin hashtag #meidänHelsinki. Kilpailu oli käynnissä huhtikuusta elokuun loppuun. Lokakuussa parhaat kuvat teipattiin sähkökaappeihin ympäri Helsinkiä.

Helen Sähköverkko omistaa noin 7500 sähkönjakokaappia ympäri Helsinkiä. Sähkökaappeihin on aiemminkin luotu katutaidetta muun muassa oppilaitosyhteistyönä ja niissä on nähty myös ammattitaiteilijoiden teoksia.

- Aiemmat kuvaprojektimme ovat olleet onnistuneita, mutta nyt halusimme kokeilla uutta lähestymistapaa ja saada kaupunkilaiset mukaan. Sähkökaapit ovat merkittävä osa kaupunkikuvaa ja monet pitivät tärkeänä, että ne pidetään siisteinä. Toivomme, että sotkijat ja mainosten kiinnittäjät kunnioittavat teoksia ja sähkökaapit pysyvät siistimpinä, toteaa Minna Paavola.

Lataa painokelpoisia kuvia #meidänHelsinki-sähkökaapeista mediapankista.

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus Helen