Uutinen / 12.5.2014

Helsinkiläiset pääsevät vaikuttamaan katukuvaan

Kaupunkilaiset pääsevät vaikuttamaan Helsingin sähkökaappien ilmeeseen, kun Helen Sähköverkko Oy toteuttaa kaupunkilaisten ottamia Helsinki-kuvia sähkönjakokaappeihin. 

Teksti: Anu Ylänen

#meidänHelsinki, helen.fi/meidanhelsinkiHelsingin Energian sähkön jakelusta vastaava tytäryhtiö Helen Sähköverkko Oy haluaa kampanjalla elävöittää katukuvaa ja osallistaa helsinkiläisiä kaupungin viihtyisyyden lisäämiseen.

- Sähkökaappien ei tarvitse olla kaupunkikuvaa rumentava elementti, vaan ne voivat tuoda kaupunkilaisille myös iloa, kertoo HSV:n nuorempi elinkaariasiantuntija Minna Paavola.

Kilpailuun voi osallistua yhteisöpalvelu Instagramissa itse otetulla Helsinki-aiheisella kuvalla, johon on liitetty hashtag #meidänHelsinki. Kilpailu on käynnissä elokuun loppuun saakka. Syyskuussa Helen Sähköverkko Oy valitsee parhaat kuvat toteutukseen.

Helen Sähköverkko Oy omistaa noin 7500 sähkönjakokaappia ympäri Helsinkiä ja ne ovat merkittävä osa kaupunkikuvaa. Sähkökaappeja on maisemoitu aiemminkin muun muassa oppilaitosyhteistyönä ja kaapeissa on nähty myös ammattitaiteilijoiden teoksia. Viime vuonna Katugalleriat-nimeä kantava taidekokoelma sisälsi Helsingin taitelijaseuran taiteilijoiden teoksia. Teoksia voi edelleen käydä katsomassa Eerikinkadun, Fleminginkadun ja Museokadun sähkönjakokaapeissa.

- Kuvaprojektimme ovat olleet onnistuneita, mutta tällä kertaa halusimme kokeilla uutta lähestymistapaa ja saada kaupunkilaiset laajemmin mukaan tekemiseen. Tarkoitus on, että sähkökaappeihin kiinnitettävät kuvat säilyvät niissä pitkään ja tuovat iloa vielä vuosienkin jälkeen. Toivomme tietenkin, että sotkijat ja mainosten kiinnittäjät kunnioittavat teoksia ja sähkökaapit pysyvät näin siistimpinä, toivoo Minna Paavola.

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus Yritykset Helen