Uutinen / 25.6.2014

Kaukolämpöä tarvitaan kesälläkin

Almanakka ei saisi määrätä lämmityksestä

Poikkeuksellisen kylmä alkukesä on viilentänyt kiinteistöjä ja vaikuttanut asumismukavuuteen. Tämä olisi vältettävissä luopumalla kaukolämmitetyissä taloissa ns. kesäsulun käytöstä. Tätä suosittelemmekin asiakkaillemme Helsingissä. Ei ole tarpeen antaa almanakan määrätä lämmityksestä.

Helsingin Energia tarjoaa kaukolämpöä asiakkailleen käytettäväksi ympäri vuoden - myös lämmitykseen kesällä, ei siis pelkästään käyttövettä varten. Varsinkin kuluvan alkukesän kelit antavat syyn lämmittää, muuten olosuhteet kiinteistöissä voivat muuttua huonoiksi asumismukavuuden ja myös terveyden kannalta.

Kun sää on viileä, ei kesäsulkua, jolla huoneiden lämmitys kiinteistöissä lopetetaan kokonaan, tulisi käyttää ollenkaan. Varsinkin massiiviset kiviseinäiset rakennukset pysyvät viileinä pitkään sään lämmettyäkin.

Kun päivälämpötila pysyttelee kymmenen asteen tietämissä ja laskee yöllä lähes nollaan tulisi taloja lämmittää vähintäänkin yöaikaan, mieluiten kuitenkin koko vuorokauden ajan.

Lämmitystä ohjataan taloyhtiöissä pääsääntöisesti ulkoilmatermostaatilla. Poikkeuksellisen viileällä säällä, kuten nyt, järjestelmää voi ja kannattaa ohjata käsikäyttöisesti. Huoltomiehet osaavat säätää lämmitystä ulkolämpötilan vaatimalla tavalla. Helsingin Energiassa annamme myös neuvontaa lämmitykseen.

Suosittelemme käyttämään lämpöä aina myös kesäaikana, etteivät kiinteistön rakenteet kostu, ja lämmitetyt lattiapinnat pysyvät kuivina ja miellyttävinä. Kosteuden poistamisen ja hyvän sisäilman kannalta kaukolämmitys on hyvä apu, myös kesällä.

Touko - lokakuun välisenä aikana kaukolämpöenergian hinta Helsingissä on noin 3,0 c/kWh.

Kesäajan lämmityksestä on hyvä keskustella kiinteistön isännöitsijän kanssa ja ottaa asia esille myös yhtiökokouksessa.

Lue lisää aiheesta

Lämpö