Uutinen / 6.3.2014

Helsingin Energian Kaukonpäivä-sidosryhmäseminaari:Vuoden Kauko on NCC

NCC sai Vuoden Kauko -kunniamaininnan vuosittaisessa kaukolämmön ja kaukojäähdytyksen sidosryhmäseminaarissa Helsingissä tiistaina 4.3.2014.

Helsingin Energian kaukolämmityksen ja kaukojäähdytyksen asiantuntijat nimeävät vuosittain Kaukonpäivänä Vuoden Kaukoksi henkilön tai yhteisön, joka on toiminnassaan edistänyt ekotehokkaan kaukolämmön ja kaukojäähdytyksen käyttöä. Vuoden Kaukoksi 2014 nimettiin pohjoismainen rakennuskonserni NCC, jonka edustajana NCC Property Developmentin toimitusjohtaja Tero Estovirta vastaanotti kunniakirjan Helsingin Energian Kaukonpäivä -sidosryhmäseminaarissa Helsingin Pörssiklubilla.

Valinnan perusteluissa todetaan, että NCC on toiminut suunnannäyttäjänä ja edelläkävijänä Helsingin rakennushankkeissa. Se on luonut innovatiivisia energiaratkaisuja, joissa hankkeen kehittäjä, rakentaja ja loppuasiakas ovat toteuttaneet vastuullisesti pitkän tähtäimen ratkaisuja tiiviissä yhteistyössä energiayrityksen kanssa.

Helsingissä rakennukset toimivat ainutlaatuisella tavalla osana älykästä energiajärjestelmää, jossa kiinteistöjen hukkaenergia otetaan kaukolämpö- ja jäähdytysjärjestelmien avulla hyötykäyttöön tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Liittyminen huipputehokkaaseen CHC (Combined Heat and Cooling) -järjestelmään minimoi kiinteistöjen kokonaisympäristövaikutukset ja nostaa kaupunkiympäristön rakentamisen tehokkuuden huippunsa.

Kaukolämmön ja kaukojäähdytyksen avulla NCC on voinut tarjota kiinteistöjen loppukäyttäjille korkeatasoiset sisäilmaolosuhteet, samalla se on vienyt energiatehokkuuden kokonaan uudelle tasolle.

- Vuoden Kauko -kunniamaininta todentaa NCC:n pitkäjänteistä strategiaa kestävän kehityksen eteen. Helsingin Energia on toiminut hankkeissamme innovatiivisena kumppanina ja omalta osaltaan edesauttanut strategiamme toteuttamista ja koko toimialan kehittymistä, sanoo toimitusjohtaja Tero Estovirta NCC Property Developmentista.

- Vuoden Kauko nimettiin nyt 11. kerran, toteaa Helsingin Energian Lämmitysmarkkinat-liiketoiminnon johtaja Marko Riipinen.  Kaukonpäivä -seminaari ja Vuoden Kaukon valinta ovat meille tapa vaihtaa tietoa ja kokemuksia energiatehokkuutta edistävän kaukolämpö- ja kaukojäädytysjärjestelmän kehittäjien ja käyttäjien kanssa.

Katso Kaukonpäivä 2014 esitykset SlideSharessa

Vasemmalta Maria Sannikka, Marko Riipinen, Kosti Koski ja NCC:n toimitusjohtaja Tero Estovirta

 

Lue lisää aiheesta

Lämpö