Asiakaspalvelumme palvelee normaalisti verkossa ja puhelimitse, asiakaspalvelupiste Helsingin Kampissa on toistaiseksi suljettu.
Takaisin

Keittiö

Innokkaan kokkaajan keittiössä laitteet ovat kovassa käytössä. Kun käytät niitä fiksusti, ei sähköä kulu turhaan. Hyvällä hoidolla saat laitteillesi myös lisää käyttöikää. 

Energiavinkit keittiöönKylmäsäilytys

  • Valitse käyttötarpeitasi vastaava laite

  • Laitteen kulutukseen vaikuttavat mm. sijoitus, lämpötilanvalitsimen säätö, ympäristön lämpötila, käyttötiheys, käyttötavat ja hoito.

  • Huomioi laitteen vaatima ilmankiertotila. Puutteellinen ilmankierto voi kolminkertaistaa kulutuksen. Sijoita eniten käytetyt elintarvikkeet etualalle, harvemmin käytettävät taakse. Jääkaapin ylitäyttö ja oven jatkuva avaaminen voivat lisätä sähkönkulutusta jopa puolella.

  • Jäähdytä ja suojaa tuotteet ennen jääkaappiin tai pakastimeen laittamista.

  • Sulata pakastin säännöllisesti.

  • Pidä tuotteet järjestyksessä.

  • Sulje pakkaukset ja käytä kansia ja kelmuja suojaamaan tuotteita.

  • Muistathan, että automaattisulatteinen laite ei ole automaattipuhdisteinen.

  • Jos epäilet laitteesi olevan sähkösyöppö, lainaa kulutusmittari ja mittaa sen kulutus.

Ruoanvalmistus

  • Käytä hyväksesi levyjen ja uunin jälkilämmöt.

  • Lieden käyttöä voi korvata mikroaaltouunilla ja vedenkeittimellä.

  • Käytä paksupohjaisia ja kannellisia keittoastioita.

  • Valmista uunissa kerralla enemmän ruokaa.

Induktiokeittotaso on energiataloudellisin. Se kuluttaa sähköä noin 40 % vähemmän kuin valurautalevy ja 20 % vähemmän kuin perinteinen keraaminen taso.

Mikroaaltouuni on nopea ja energiataloudellinen vaihtoehto uunille varsinkin 1-2 hengen ruoka-annosten kypsentämisessä. Valmiin ruuan kuumentamisessa mikro on nopeampi ja energiataloudellisempi kuin liesi.

Kiertoilmauuni on taloudellisempi kuin ylä-alalämpöuuni. Kiertoilmauunia ei tarvitse esilämmittää. Lisäksi siinä valitaan 20 astetta alhaisempi lämpötila kuin ylä-alalämpöuunissa. Kiertoilmauunissa voi paistaa useamman pellillisen kerralla.

Astianpesu

  • Pese täysiä koneellisia ja valitse ohjelma asioiden likaisuuden mukaan.

  • Astianpesukoneessa pestäviä astioita ei tarvitse huuhdella. Ruoantähteet voi poistaa lautasilta esimerkiksi kaapimella.

  • Kun peset astioita käsin, älä juoksuta vettä. Pese ja huuhdo astiat tiskialtaassa.

  • Puhdista säännöllisesti astianpesukoneen roskasiivilät ja pyyhi luukun tiivisteet sekä ulkoreunat.

  • Aina ei kannata käyttää koneen kuivausohjelmaa. Astiat kuivuvat itsestään, kun avaat luukun pesun päätteeksi. Avaa luukku kokonaan, jottei kuuma höyry vahingoita työtason reunaa.

Julkaistu: 02.10.2013 14.40
Jaa: