Uutinen / 7.10.2014

Neste Oil Oyj:n sopimukselle jatkoa

Sopimus Helsingin Energian kunnossapidon ja Neste Oil Oyj:n kanssa Porvoon jalostamon pyörivien laitteiden kunnossapidosta on saanut jatkoa vuoden 2015 loppuun asti.

Kunnossapitopäällikkö Simo Nikki Neste Oil Oyj Porvoon jalostamo - Neste Oil Oyj pyrkii kumppanuussopimuksiin, jossa pitkäaikainen sitoutuminen on mahdollista puolin ja toisin. Uusi sopimus on luottamuksen osoitus kunnossapito-osaamisellemme sekä yhteistyökyvyllemme, kunnossapitoliiketoiminnon johtaja Kaj Grönroos toteaa.

Jatkosopimus on jatkoa vuonna 2012 solmitulle kunnossapitosopimukselle. Kaj Grönroosin mukaan sopimus on joustava ja sen toimitusmalli sopii hyvin Helsingin Energian kunnossapitotoiminnon kuormitusprofiiliin. Sopimuksella ylläpidetään ja kehitetään molemmille osapuolille tärkeitä osaamisia.

- Pitkäaikainen kumppanuus tuo tullessaan molemmin puolin antoisaa ymmärrystä. Helsingin Energian kunnossapito on vakuuttanut meidät ymmärryksellään omien tuotantolaitteistojen käytettävyydestä ja siitä, mitä sen eteen tulee tehdä. Sopimuksella Helsingin Energian kanssa ostimme käytettävyyttä laitteillemme. Niiden pitää toimia luotettavasti, koska yksiköiden pysäyttämiset ja käynnistämiset ovat työlästä puuhaa, kunnossapitopäällikkö Simo Nikki (kuvassa vasemmalla) kertoo. Hän vastaa Neste Oil Oyj:n Porvoon jalostamon kunnossapidon resurssien hallinnasta sekä kunnossapidon toteutuksesta.

Jalostamon tarpeet ja palvelukykymme sopivat yhteen

Myyntipäällikkö Henry Sollman, konetekninen kunnossapito, Helsingin EnergiaMyyntipäällikkö Henry Sollman Helsingin Energian koneteknisestä kunnossapidosta kertoo, että Porvoon jalostamon pyörivien laitteiden kunnossapito työllistää koneteknisen kunnossapidon väkeä ympäri vuoden. Jalostamon kunnossapidettävien pyörivien laitteiden määrät ovat suuria; pari tuhatta pumppua, useita kymmeniä turbiineja sekä reilut pari sataa kompressoria ja puhallinta.

-       Asetelma on mitä mainioin. Seisokit jalostamolla ovat keväällä ja syksyllä. Työt jalostamolla siis painottuvat kesän ulkopuolelle, vaikka palvelua toki tarjoamme ympäri vuoden. Vastaavasti revisiot omilla tuotantolaitoksillamme sijoittuvat kesäaikaan.

Kuvat: Matti Kallio, YIT-konserni ja Marko Lappalainen, Helsingin Energia

Lue lisää aiheesta

Yritykset