Uutinen / 21.8.2014

Salmisaaren voimalaitosta modernisoidaan

Salmisaaren voimalaitoksen modernisointiprojekti on edennyt käyttöönottovaiheeseen.

Salmisaaren voimalaitosPäivitetty 19.9.2014

Salmisaaren voimalaitoksella on käynnissä modernisointiprojekti, jossa uusitaan vanhat voimalaitoksen alkuperäiset automaatio- ja sähköistysjärjestelmät 80-luvulta. Samalla toteutetaan mittavia prosessi- ja koneteknisiä sekä laitteiden kunnossapidollisia parannuksia. Modernisointiprojektin jälkeen Salmisaaren voimalaitos on toimintavarmempi sekä entistä energiatehokkaampi voimalaitos.

Kellosaaren kaasuturbiineja tasapainotetaan noin 5 kuukauden korjaustyön jälkeen. Tämä edellyttää, että kaasuturbiini laitetaan pyörimään, mitataan tärinät ja pysäytetään jonka jälkeen lasketaan mihin tasapainotuspaloja laitetaan. Näitä joudutaan tekemään useita kertoja 1-2 kertaa päivässä, siis käynnistyksiä ja pysäytyksiä. Tällä hetkellä tärinätasot eivät ole sallituissa rajoissa ja työtä joudutaan jatkamaan niin kauan kunnes ollaan saavutettu riittävän alhainen taso. Tähän voi mennä vielä useita käynnistyksiä. Käynnistysten aikana saattaa Kellosaaren piipuista tulla hetken aikaa tummempaa savua. Samalla tutkimme ja pyrimme korjaamaan savutuksen vähentämistä käynnistyksessä. Normaalisti Kellosaaren laitoksella ei ajeta kuin kerran kuukaudessa lyhyet koeajot.

Salmisaaren voimalaitoksella taas on meneillään automaatio- ja modernisointitöiden koeajot jotka kestänevät vielä 2-3 viikkoa, jos kaikki on mennyt hyvin. Laitosta joudutaan myös käynnistelemään ja pysäyttelemään erilaisia testejä varten laitoksen turvallisen käytön varmistamiseksi. Laitokselta saattaa aika-ajoin päiväsaikaan tulla höyryä katolta laitoksen varoventtiileistä, joka äänenvaimentimista huolimatta voi olla kovaäänistä.

Pahoittelemme koeajoista aiheutuvaa meteliä. Koeajoista ei ole terveydellistä haittaa naapurustolle.

Lisätietoa Salmisaaren voimalaitoksesta