Uutinen / 25.8.2014

Helen Sähköverkko on keskisuurten yritysten vastuullisin kesätyönantaja

Helen Sähköverkko Oy voitti keskisuurten yritysten sarjassa Vastuullinen kesäduuni –kampanjan. Neljättä kertaa järjestetty kampanja haluaa herättää keskustelua nuorten kesätöiden merkityksestä. 

Vuonna 2014 mukana oli 176 työnantajaa, jotka ovat tarjonneet yhteensä noin 33 000 vastuullista kesä- ja kausityöpaikkaa.

Kilpailuun osallistui 68 työnantajaa ja vastauksia saatiin yli 2 600 kesätyöntekijältä. Kilpailuraati palkitsi työnantajia kolmessa kategoriassa: pienet alle 50 työntekijää, keskisuuret 50–250 työntekijää ja suuret yli 250 työntekijää. Suurten kategoriassa voiton ansaitsi Reaktor ja pienten sarjan tamperelainen jäätelökioskiyritys Dream & Dream. Työnantajia koskevat tiedot kerättiin suoraan organisaatiossa työskenteleviltä nuorilta. Kysymyksissä tiedusteltiin kampanjan edistämien hyvän kesätyön periaatteiden toteutumista sekä nuorten yleistä tyytyväisyyttä kesätyöpaikkaansa kohtaan. Päätöksen voittajista teki pisteiden perusteella kilpailuraati.

Kampanjan sydän ovat hyvän kesätyön periaatteet, joiden avulla sekä kesätyöntekijä että työnantaja hyötyvät enemmän kesätyökokemuksesta. Periaatteet ovat: mielekäs työ ja kohtuullinen palkka, hyvä hakijakokemus, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus sekä kirjallinen työsopimus ja -todistus.

http://www.kesaduuni.org/