Uutinen / 8.5.2014

Vuoden energiaopiskelijaksi valittiin kauppatieteilijä

Vuoden energiaopiskelijaksi valittiin taloustiedettä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa opiskeleva Lotta Punkanen. Palkinnon myönsi Helsingin Energia yhdessä Universumin kanssa.

Eri alojen vuoden opiskelijoita on palkittu jo pitkään, mutta energia-alan opiskelija palkittiin nyt ensimmäistä kertaa. Se, että titteli meni Aalto-yliopistoon, ei ole yllättävää. Sen sijaan kauppakorkeakoulua ei moni olisi ehkä ensimmäisenä ehdottanut. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa uutinen otettiin ilolla vastaan.

- On hieno juttu, että miesvaltaisen insinöörialan palkinto myönnettiin nimenomaan naiskauppatieteilijälle. Energia-ala kiinnostaa opiskelijoita entistä laajemmin yli tiederajojen, kertoo kauppakorkeakoulun opintoasioista vastaava Margareta Soismaa.

Energia tuotava lähemmäs ihmisiä

Vuoden energiaopiskelija Lotta Punkanen toivoo, että energia olisi ihmisille lähestyttävämpää ja alan yritykset tekisivät lähestyttävyyden eteen enemmän töitä.

- Energialla on niin suuri rooli yhteiskunnan kestävässä kehityksessä, että sen pitäisi merkitä ihmisille paljon muutakin kuin sitä säännöllisesti maksettavaa sähkölaskua. Mielestäni Helsingin Energia on menossa tässä loistavaan suuntaan, ja haluan olla mukana edistämässä tätä kehitystä.

Helsingin Energian henkilöstöasioista vastaava Johanna Aholainen on tyytyväinen Vuoden energiaopiskelijan valintaan.

- Energia-ala tarvitsee uudenlaista osaamista ja asennetta, ja sellaisen henkilön halusimme nostaa esille. Haluamme osoittaa, että energia-alalla on annettavaa monen alan ja osaamisprofiilin tekijöille. Arvomme lähestyttävyydestä osuvat Lotan kanssa yksiin.

Universum Awards 2014

Universum Awards 2014

Vuoden energiaopiskelija Lotta Punkanen

Voittajan videotervehdys Universum Awards 2014 -gaalassa: katso video

Lue lisää aiheesta

Helen