Uutinen / 29.4.2015

Vastuullinen yrittäjä varmistaa energian alkuperän

Vastuullinen yritys pienentää hiilijalanjälkeään hankkimalla uusiutuvan energian alkuperätakuun käyttämälleen sähkölle. Alkuperätakuu on helppo tapa varmistaa, että sähkö on tuotettu uusiutuvia energialähteitä käyttäen.

Helen Oy:lta löytyy sertifikaatit sekä tuuli- että vesivoimalle.

”Autamme asiakasta löytämään hänen tarpeisiinsa sopivat sertifikaattiratkaisut. Meiltä saa esimerkiksi pohjoismaisia vesisertifikaatteja tai tuulisertifikaatteja LEED-sertifiointia varten”, sanoo Helen Oy:n myyntipäällikkö Ulrika Söderholm.

Sähkön alkuperätakuusta tuli vuonna 2013 EU-direktiiviin perustuvan lain myötä ainoa tapa varmentaa uusiutuvana myydyn sähkön alkuperä. Sertifikaattikauppaan osallistuminen on vapaaehtoista, mutta jos yritys haluaa markkinoida uusiutuvalla energialla tuottamiaan tuotteita tai palveluja, sen pitää hankkia alkuperätakuu. Alkuperätakuurekisteriä ylläpitää Energiaviraston valvoma Fingridin tytäryritys Finextra Oy.

Sertifikaattien hankinta tehdään erillään sähkön ostosta, mikä tarkoittaa sitä, että alkuperätakuun voi ostaa Helen Oy:ltä, vaikka sähkö toimitettaisiinkin toisesta energiayhtiöstä. Sertifikaatteja voidaan toimittaa myös ulkomailla toimiville yrityksille.

Alkuperätakuun hankkimista harkitsevaa yritystä Söderholm kehottaa toimimaan mahdollisimman pian.

”Nyt on hyvä hetki ostaa sertifikaatteja, koska hinnat ovat tulleet alas ja hintojen voidaan odottaa nousevan kysynnän kasvaessa.”

Jenni Uusilehto
Helenb 1/2015

Lue lisää aiheesta

Yritykset