Uutinen / 26.5.2015

Helen ja EuroPark Finland yhteistyöhön - Helsinkiin neljä uutta sähköautojen latauspistettä

P-CityForumin paikoitustaloon Helsingin Kamppiin on avattu neljä uutta latauspistettä sähköautoille. Uudet latauspisteet on toteutettu yhteistyössä Helen Oy:n ja EuroPark Finland Oy:n kanssa.

Sähköautoilijoiden palvelut paranevat merkittävästi CityForumin latauspisteiden myötä. Paikoitustalon hyvä sijainti ja ympäri vuoden mukava ympäristö varmistavat hyvän latauskokemuksen. - Katulatauspisteissä Helenillä on Suomen laajin kaupunkiverkosto. Näiden uusien latauspisteiden myötä laajennamme Helenin tarjoaman sähköautoilijoiden palvelun myös pysäköintitaloihin, kertoo Perttu Lahtinen Helen Oy:stä.

- Kehitämme pysäköintipalveluja jatkuvasti. CityForumin latauspisteet ovat hyvä esimerkki uusista palveluista, joita tarvitaan jatkossa yhä enemmän, kertoo Christer Hede EuroPark Finland Oy:stä.

Helenin julkinen latausverkosto käsittää nyt yhteensä 39 sähköautojen latauspistettä eri puolilla Helsinkiä ja se on Suomen laajin kaupunkiverkosto. Julkisia katulatauspisteitä on mm. liityntäpysäköintialueilla junaradan varressa. Kaikki Helenin latauspisteet kuuluvat maanlaajuiseen Virtapiste-verkostoon, myös uudet CityForumin latauspisteet.

P-CityForumin latauspisteet sijaitsevat paikoitustalon alakerroksessa F-alueella. Latauspisteissä on mahdollisuus sekä hitaaseen (3,6 kW) että tehokkaampaan (17,2 kW) lataukseen. Latauksen hinta on hitaassa latauksessa 0,5 €/h ja tehokkaammassa latauksessa 1,0 €/h plus sähkö 0,15 c/kWh kulutuksen mukaan. Tämän lisäksi pysäköinnistä peritään normaali pysäköintiveloitus.

Faktat 

• P-CityForum avoinna 6-24 (ulosajo 24 h) EuroPark P-CityForum

• Helenin julkisten latauspisteiden käyttö edellyttää rekisteröintiä Virtapiste-palveluun

• Helenin latauspisteet omalla kartalla www.helen.fi

• Virtapiste-sovelluksen voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupoista ja rekisteröityä palvelun asiakkaaksi osoitteessa http://virta.fi.

• Helen Oy on osakkaana Virtapistettä hallinnoivassa Liikennevirta Oy:ssä, omistusosuus 10 %