Uutinen / 8.9.2015

Helsinkiläisille mahdollisuus vaikuttaa uusiutuvan kaukolämmön tuottamiseen

Helen tarjoaa ensimmäisenä Suomessa kerrostaloissa asuville kaukolämmön käyttäjille mahdollisuuden vaikuttaa kaukolämmön energialähteeseen.

Valinnallaan asiakas vaikuttaa uusiutuvan energian käytön edistämiseen Helsingissä.

- Helenin tavoitteena on hiilidioksidineutraali energiantuotanto. Uusi palvelumme tukee tämän tavoitteen saavuttamista. Samalla se mahdollistaa yksittäiselle kerrostaloasukkaalle mahdollisuuden vaikuttaa uusiutuvan energian lisäämiseen Helsingissä, kertoo tuotepäällikkö Anni Sarvaranta Helenistä.

Suuri osa helsinkiläiskodeista lämpiää ympäri vuoden kaukolämmöllä. Helsinkiläiskoti voi jatkossa päättää, että osa kodin lämmöstä tehdään uusiutuvilla energianlähteillä. Tämän lisäksi Helen sitoutuu tuplaamaan ostetun uusiutuvan kaukolämmön määrän omassa tuotannossaan. Uusiutuvien energianlähteiden osuus tuotannossa kasvaa siis myös asiakkaiden tekemän valinnan perusteella.

Asiakkaille myytävä uusiutuva kaukolämpö tehdään puupelleteillä. Pellettejä valmistetaan kutterinlastusta tai muusta metsäteollisuuden sivutuotteesta. Helenin käyttämät puupelletit ovat kotimaisia, ja niiden alkuperä on jäljitettävissä. Helen tuottaa uusiutuvaa kaukolämpöä myös kierrättämällä lämpöä jätevedestä sekä ottamalla sitä talteen auringon ja ihmisten lämmittämistä rakennuksista.

Faktat:

• Asiakkaalle kiinnitetään vuodessa 2 000 kWh uusiutuvilla (puupelletillä) tuotettua, tällä hetkellä tuotannossa olevaa kaukolämpöä.
• 2 000 kWh vastaa noin 20 % keskimääräisen helsinkiläisen kerrostalohuoneiston vuosittaisesta lämmön käytöstä.
• Helen tuplaa asiakkaan ostaman määrän ja korvaa uusiutuvilla energianlähteillä olemassa olevaa kaukolämmön tuotantoa 4 000 kWh ostosta seuraavana vuonna ja joka vuosi sen jälkeen.
• Palvelun hinta on 3,40 €/kk/asiakas (alv. 24 %). • Hinta perustuu uusiutuvien energialähteiden lisämaksuun tavallisen kaukolämmön hinnan lisäksi. Asiakas siis maksaa energialähteen vaihtamisesta uusiutuviin ostamansa energiamäärän osalta.
• Vaikutusmahdollisuus tarjotaan kaikille helsinkiläisille kotitalouksille, jotka asuvat kaukolämmitetyissä talossa.
• Asiakkaan Heleniltä hankkima uusiutuva kaukolämpö ei vaikuta asuinkiinteistön kaukolämpösopimukseen.

Lue lisää palvelusta täältä.