Uutinen / 6.5.2014

Kesä tulee - mökki kutsuu

Kevään ensimmäisellä visiitillä mökille on hyvä tehdä yleiskatselmus, onko kaikki kunnossa talven jäljiltä.

Ensiviisiitillä kannattaa tehdä yleissilmäys    

Ovatko sääolosuhteet saaneet aikaan muutoksia?
Onko mökillä käynyt kutsumattomia vieraita?
Onko kaikki ulkoisesti kunnossa? 

Huomioitahn myös nämä mökin kevättoimissa

Sadevesikourut ja ‐syöksyt on hyvä puhdistaa talven aikana kertyneistä roskista. Tarkemman tarkastuksen ennen käyttöönottoa vaativat tulisijat, hormit, kaasulaitteet, sähkölaitteet ja palovaroittimet. Jos tulisijan tai hormin kunto epäilyttää, kannattaa kutsua paikalle nuohooja. Kosteudelle herkkiä sähkölaitteita ei pidä käynnistää ennen kuin sisätilat ovat lämmenneet kunnolla. Palovaroittimen toimivuus kannattaa testata kuukauden välein.

Välttääksesi jyrsijöiden levittämän myyräkuumeen, älä käytä imuria kevätsiivouksessa. Puistele matot ulkona, harjaa irtoroskat ja pyyhi lattiat kostealla. Saunan pesuun riittää miedosti emäksinen ja/tai hapan pesuaine. Kloriittia ei pidä käyttää löylyhuoneen pintojen puhdistukseen, koska se haihtuu hengitysilmaan saunan lämmössä.

Pidä ruokien kylmäketju mökkimatkalla

Mökkiruokien kuljetuksessa helposti pilaantuvat tuotteet kannattaa ostaa vasta lähellä mökkiä olevasta kaupasta. Kylmälaukun avulla varmistat kylmäketjun katkeamattomuuden. Tarkista myös jääkaapin sisälämpötila, suositus on + 5 ˚C. Virvoitusjuomat voit viilentää järvessä!

Nauti kesästä!

Mökillä puuhaa riittää eikä aika yleensä käy pitkäksi. Muista kuitenkin nauttia myös yhdessäolosta, kesästä, auringosta ja lämmöstä!

Puutarhamökki