Uutinen / 13.10.2016

Helen haastaa ihmiset tekemään Lämpölupauksen

Helen käynnistää valtakunnallisen Lämpölupaus-kampanjan, jolla tavoitellaan päästöjen vähentämistä talven kulutuspiikkien yhteydessä. Lämpölupaus on samalla Helenin uuden, vastuullisesta energiankäytöstä kiinnostuneiden kuluttajien Enne-palvelun ensimmäinen julkaisu.

Lämpölupaus on kampanja, jonka tavoitteena on saada ihmiset sitoutumaan pieneen muutokseen arjessaan. Käytännössä Lämpölupauksen tekevät ihmiset lupaavat vähentää asuntonsa lämmitystä muutamana päivänä tulevan talven aikana, jotta suurimpia energiankäytöstä syntyviä piikkejä saadaan pienennettyä. Lämpölupauksen tehnyt saa kulutuspiikin aikaan viestin, jossa on tarkemmat toimintaohjeet.


Lämpölupaus mahdollistaa tehokkaamman energiantuotannon kulutuksen kasvaessa. Jos esimerkiksi 10 000 ihmistä vähentää hetkellisesti asuntonsa lämmitystä, lämmityksestä syntyvät päästöt vähenevät 10 000 öljylitraa vastaavalla määrällä.
Lämpölupaus tarjoaa suomalaisille konkreettisen keinon osallistua ilmastotalkoisiin. Kampanja on osa Helenin strategista tavoitetta olla ilmastoneutraali energiayhtiö vuoteen 2050 mennessä.

– Otamme askeleen kohti uudenlaista, kahdensuuntaista energiajärjestelmää. Haluamme myös testata energiajärjestelmän joustavuutta ja kuluttajien halukkuutta kysyntäjoustoihin. Toivomme, että tästä tulee valtakunnallinen ilmiö, joka puhuttelee ja innostaa mahdollisimman monia ihmisiä toimimaan, sanoo Helenin toimitusjohtaja Pekka Manninen.

Enne on kehitysalusta älykkäille energiaratkaisuille

Energiajärjestelmä muuttuu ilmastonmuutoksen, uusien energiateknologioiden ja digitalisaation myötä. Helen haluaa tuoda energiamarkkinoille uusia vaihtoehtoja ja kuluttajille mahdollisuuden osallistua palveluiden kehittämiseen.
Lämpölupaus toimii Helenin uuden digitaalisen, verkossa toimivan Enne-palvelun ensimmäisenä julkaisuna. Palvelu tarjoaa jäsenille energiankulutukseen liittyviä hyödyllisiä vinkkejä ja tehostamistoimia, joiden avulla kuka tahansa voi pienentää omaa energiakäyttöään ja hiilijalanjälkeään. Enne-palveluun voi liittyä kuka tahansa asuinpaikasta tai asumismuodosta riippumatta. Enne-palvelun jäsenet pääsevät vaikuttamaan tulevaisuuden energiaratkaisuihin ja testaamaan niitä ensimmäisten joukossa.

– Usein ihmiset kokevat, ettei omalla toiminnalla voi vaikuttaa energiantuotannon kokonaisuuteen. Enne-palvelussa kokeillaan erilaisia ratkaisuja yhdessä asiakkaiden kanssa ja tuodaan näkyväksi, miten pienetkin teot vaikuttavat merkittävästi kokonaiskulutukseen, kun tarpeeksi moni sitoutuu asiaan, sanoo Helenin Energiaratkaisut-yksikön päällikkö Perttu Lahtinen.

Enne-palvelu ja Lämpölupaus ovat Helenille askel kohti tulevaisuuden älykästä energiayhteiskuntaa, jossa asiakkaat ovat mukana aktiivisina toimijoina erilaisissa energiantuotannon ratkaisuissa.


Lämpölupaus


Energiankulutuksen kasvaessa säiden kylmetessä Lämpölupauksen tehnyt henkilö saa viestin, jossa asunnon lämmitystä pyydetään vähentämään. Kun vaikkapa 10 000 ihmistä tekee tämän samanaikaisesti, vähenevät lämmityksestä syntyvät päästöt 10 000 öljylitraa vastaavan määrän. Lämpölupaus on osa Helenin uutta Enne-palvelua. Se on maksuton ja siihen voivat osallistua kotitaloudet ympäri Suomea. www.lämpölupaus.fi.

Tee Lämpölupaus

Lue lisää aiheesta

Hiilineutraalisuus