Uutinen / 30.9.2016

Pelastuslaitos harjoittelee Salmisaaren voimalaitoksella 3.10.

Helsingin pelastuslaitos harjoittelee maanantaina 3.10. Helenin Salmisaaren voimalaitoksella. Pelastusharjoitus ei vaikuta voimalaitoksen tai sen lähialueen turvallisuuteen eikä se aiheuta muita toimenpiteitä lähialueilla.

Voimalaitoksen lähialueilla ja voimalaitosalueella saattaa näkyä pelastuslaitoksen ja poliisin kalustoa, autoja ja henkilöstöä. Harjoituksessa ei käytetä merkkisavuja, äänimerkkejä eikä valosignaaleja.

Harjoitukseen osallistuu pelastuslaitoksen ja Helen Oy:n lisäksi Helsingin poliisi, Keravan hätäkeskus, Helsingin Tieliikennekeskus, Helsingin seudun liikenne, Salmisaaren liikuntakeskus sekä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköitä Espoosta. Henkilöitä harjoitukseen osallistuu noin 50 ja ajoneuvoja 15.       

Harjoitus ei aiheuta mitään toimintavelvoitetta alueen asukkaille, alueella liikkuvalle liikenteelle tai alueen työntekijöille. Alueen asukkaille on jaettu alkuvuonna 2016 turvallisuustiedote  postijakeluna. Todellisessa onnettomuustilanteessa pelastusviranomainen hälyttää tarvittaessa yleisellä vaaramerkillä suojautumiskehotuksen sisätiloihin. Alueella oleskelevien ihmisten tulee tällöin suojautua sisätiloihin, sulkea ovet, ikkunat ja ilmastointi sekä avata radio kuullakseen lisäohjeita. Suojautumisohjeisiin voi tutustua Pelastuslaitoksen sivulla.