Uutinen / 5.10.2017

Oma aurinkovoimala Allas Sea Pool -merikylpylään

Allas Sea Pool –merikylpylään Helsingin Etelärannassa on valmistunut 92 paneelin aurinkovoimala. – Aurinkovoima täydentää käyttämäämme uusiutuvan energian palettia erinomaisesti, toteaa Helsinki Allas Oy:n toimitusjohtaja Timo Metsälä.

- Vastuullinen energiankäyttö on yksi Altaan tärkeimmistä arvoista, ja olemme ylpeitä siitä, että energiapalettimme nyt täydentyy aurinkoenergialla, Timo Metsälä iloitsee.

Helen Oy:n ja Allas Sea Pool Oy:n rakennuttaman aurinkovoimalan paneelit asennettiin syyskuussa.

- Merikylpylä on siitä harvinainen kohde Helsingissä, että aurinkovoimalan valmistuttua sen toimintaa pyöritetään lähes kokonaan uusiutuvalla energialla, toteaa markkinointipäällikkö Timo Huolman Helen Oy:stä. 

Aurinkovoimala on teholtaan 25kWp ja sen vuosituotanto on 20 500 kWh, mikä kattaa Altaan tilaus- ja yhteissaunan kiukaan sähkönkulutuksen kesä-aikoina. Sauna on avoinna joka päivä ja kokousvieraat sekä sekasaunavuorolaiset saunovat siis paikan päällä tuotetulla sähköllä syyskuusta 2017 alkaen. Naisten ja miesten saunat lämpiävät Helenin sertifioidulla vesisähköllä.

 
Aurinkovoimala yleisön nähtävillä

Aurinkovoimala paneeleineen on suuren yleisön nähtävillä. - Erityisen hyvin se näkyy kylpylän yläterassilta. Mahdollisuus tutustua aurinkovoimalaan on poikkeuksellista. Yleensä kiinteistöjen katolla olevia aurinkopaneeleita katsotaan alhaalta käsin, Timo Huolman kertoo.

aurinkovoimala Allas Sea Pool -merikylpylä

Merikylpylä sijaitsee ainutlaatuisella paikalla ydinkeskustassa, jossa kulkee päivittäin tuhansia ihmisiä, kaupunkilaisia sekä turisteja. Myös koululaiset ovat löytäneet kylpylän.
Uusiutuvan energian kylpylä

Helen Oy:n ja Helsinki Allas Oy:n aurinkovoimalahanke on jatkoa yritysten ennestäänkin tiiviille yhteistyölle niin energia- kuin teknologisissa ratkaisuissa sekä markkinoinnissa.

Aurinkovoimalan ohella Helen toimittaa Altaalle vesisähköä sekä energiaa kierrättävää kaukojäähdytystä. Lisäksi kylpylän altaat lämpiävät biokaasulla tuotetulla uusiutuvalla kaukolämmöllä. – Yhteistyömme on ollut niin hedelmällistä, että kylpylästä on saatu toteutettua poikkeuksellisen laaja uusiutuvan energian kokonaisuus, kehityspäällikkö Jouni Kivirinne Helen Oy:stä korostaa.

Allas Sea Pool tukee erinomaisesti Helenin visiota elävästä kaupungista ja maailman parhaasta energiasta. Helenin tavoite on edistää positiivista kaupunkienergiaa sen kaikissa muodoissa: Altaalla Helsingin positiivinen energia kohtaa maailmanluokan cleantech-ratkaisut.

Kuvia merikylpylän aurinkovoimalasta

 
Helen Oy:n energiantuotanto on palkittu maailman tehokkaimpana. Yrityksellä on lähes 400 000 asiakasta eri puolilla Suomea. Helen kattaa kaukolämmöllä yli 90 % Helsingin lämmitystarpeesta ja laajentaa energiatehokasta kaukojäähdytystä Helsingissä. Helenin tavoitteena on saavuttaa energiantuotannossa sataprosenttinen ilmastoneutraalius.

Allas Sea Pool -merikylpylä tarjoaa uusia tapoja nauttia Itämerestä Helsingin keskeisimmällä paikalla Etelärannassa. Allas on auki ympäri vuoden ja tarjoaa elämyksiä sekä virkistäytymis-mahdollisuuksia niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille. Allas Sea Pool on kaupunkikeidas, jossa on 2800 neliön Allas-alue ja upeat saunat. Se on päivitetty versio Helsingin historiallisesta merikylpyläkulttuurista, joka tarjoaa kahvila- ja ravintolatoimintaa, kulttuuria monessa muodossa, hyvinvointia ja liikuntaa. Altaalle mahtuu kerralla 3 800 henkilöä, joka mahdollistaa jopa 10 000 kävijää päivässä.

Puhtaampi tulevaisuus on hyvinvoinnin ohella yksi Allas Sea Poolin keskeisiä teemoja. Vuonna 2016 valmistunut merikylpylä tarjoaa ihmisille kehon ja mielen nautintoja kestävän kehityksen liiketoimintamallilla. Alueelta löytyy myös Itämerikeskus sekä Smart and Clean Showroom, joissa on esillä kestävää kehitystä edistäviä teknologiaratkaisuja ja palveluita yleisölle ja kokousasiakkaille vaihtuvien näyttelyiden muodossa.

Lue lisää aiheesta

Yritykset Yritykset Aurinkoenergia