Uutinen / 14.6.2017

Etola saa sähköä omasta aurinkovoimalasta

Etolan Suutarilan tiloissa on keväästä alkaen käytetty omassa kiinteistössä tuotettua aurinkosähköä.

Aurinkovoimala koostuu 720 tavallista hieman tehokkaammasta paneelista, ja voimalan koko teho on 201,6 kWp. Voimala tuottaa vuosittain sähköä 165 000 kWh, joka vastaa 82 kerrostalokaksion kulutusta. Myymälätiloihin asennetaan näyttö, jolta myös asiakkaat voivat seurata voimalan tuotantoa reaaliaikaisesti.

Etolan aurinkovoimalan ylläpidosta vastaa Helen Oy. Etola ostaa vaivattomasti sähköä, kuten ennenkin. Osa sähköstä tulee kuitenkin jatkossa oman kiinteistön aurinkovoimalasta.

- Katot ovat erilaisia. Tässä kohteessa on pehmeä kattovilla, joten varmistimme aurinkopaneeleiden painon tasaisen jakautumisen normaalia leveämmillä telineprofiililla, kertoo aurinkoliiketoiminnan päällikkö Atte Kallio Helenistä.

Etolan aurinkovoimalan asennuksesta vastasi GreenEnergy Finland (GEF). Järjestelmä sisältää GEF:n kehittämää uutta tekniikkaa.

Aurinkovoimala ilman investointeja

Helenin tavoitteena on ilmastoneutraali tulevaisuus. Helen kasvattaa uusiutuvan energian osuutta omassa tuotannossaan ja haluaa tukea myös yrityksiä kohti ilmastoneutraalimpaa energiantuotantoa.

Helenin tarjoama ”Aurinkovoimala ilman investointeja” -malli on yrityksille mahdollisimman riskitön vaihtoehto. Palvelumaksu on sidoksissa aurinkovoimalan tuottoon. Jos voimala ei tuota, asiakas ei myöskään maksa.

Useimmiten aurinkosähkö omasta voimalasta on edullisempaa kuin verkosta ostettu sähkö. Tämä edellyttää yleensä yli 1000 neliömetrin kattopinta-alaa, jolle mahtuu noin 400 aurinkopaneelia.

aurinkovoimala

Lue lisää aiheesta

Älykkäät ratkaisut